20.10.2020 09:31:09

Covid-19 Salgınında Özveriyle Çalışan İŞKUR Personeline Takdir Belgesi

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk tüm dünyayı saran Covid-19 pandemisi süresince salgının ekonomik etkilerini en aza indirmek için aylardır yürütülen özverili çalışmalar sebebiyle emeği geçen merkez ve taşra teşkilatı personelimize teşekkürlerini iletti.

 

Pandemi döneminde gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Genel Müdürümüz Bekir Aktürk tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 salgını ile ilgili büyük bir mücadele verildiğini söyledi. Genel Müdürümüz Aktürk, “Devletimiz bütün kurumlarıyla bu süreci en iyi şekilde yürütmek adına çalışmalarını sürdürmektedir. Bizler de Sayın Bakanımızın öncülüğünde hem Bakanlığımız nezdinde hem de İŞKUR olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık ve yapmaya da devam ediyoruz.” dedi. Üzerimize düşen görev ve sorumlulukların her zamankinden daha fazla olduğuna dikkat çeken Genel Müdürümüz, “Bunun bilincinde olarak istihdamın korunması, işverenlerimizin ayakta durabilmesi, çalışanlara ve vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla tüm personelimiz ile gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Pasif İşgücü Programlarımız ile Hem Vatandaşımızın Hem de İşverenlerimizin Yanında Olduk

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, salgın döneminde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Sosyal Koruma Kalkanı ile halkımızın yanında olduğunu, bu kapsamda yoğun bir destek programı uyguladığını belirtti. Genel Müdürümüz Aktürk, “İŞKUR olarak bizler de bu süreçte hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması, işverenlerimizi ve işçilerimizi yalnız bırakmamak adına pasif işgücü piyasası politikası araçlarımızı hızlıca devreye sokarak çalışma hayatında olumsuzlukları en aza indirdik. Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneği gibi uygulamalarımız ile koronavirüs sürecinde gelir ve istihdam kaybının önlenmesine destek olduk” şeklinde konuştu.

 

Genel Müdürümüz Aktürk, konuşmalarının ardından ilk günden bu yana sorumluluk ve görev bilinciyle gecesini gündüzüne katarak bu sürecin en hafif şekilde atlatılmasını sağlayan hem merkez hem de taşra birimlerinde görev yapan tüm personelimize teşekkürlerini ileterek, salonda hazır bulunan yönetici ve personellere takdir belgelerini verdi.