20.02.2023 15:27:09

Deprem Sonrası Yaraları Sarmak İçin 18.950 Kişilik Toplum Yararına Program Kontenjanı Açıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası alınan önlemler kapsamında, depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için 18.950 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) kontenjanı tahsis etti.

İŞKUR tarafından depremden etkilenen 10 il için depremin etkilerini hafifletmek amacıyla olağanüstü hal bölgesi valiliklerine 16.000 kişilik Toplum Yararına Program kontenjanı tahsis edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının afet bölgesinde yer alan kuruluşlarından diğer illere nakledilen çocuk, engelli, kadın ve yaşlılara sunulan hizmetlerin sürdürülmesi için 30 ile 1.750,  Aydın ve Mersin valiliklerine nakledilen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için 1.200 olmak üzere toplamda 18.950 kişilik kontenjan ayrıldı. Bu hizmetin yerine getirilmesi için 1.4 milyar lira tutarında ödenek tahsis edildi.

Bununla birlikte, Toplum Yararına Programların Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe 17 Şubat tarihinde eklenen geçici maddeyle, 8 Şubat tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen OHAL illerinde depremzedelere daha etkin ve kapsayıcı hizmet sunmak amacıyla Toplum Yararına Programlara katılım şartları da yeniden belirlendi.