1.10.2022 20:19:07

Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’nde Yerimizi Aldık

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’nde İŞKUR olarak stantlardaki yerimizi aldık.

 

Üniversitelilerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkânlarına erişimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla düzenlenen bölgesel fuarlar yılbaşından bugüne 9 ayrı şehirde düzenlendi. İŞKUR’un da yerini aldığı bölgesel fuarların sonuncuları 24-25 Eylül’de Erzurum’da 1-2 Ekim tarihinde ise Diyarbakır’da gerçekleşti.

 

"Geleceğin Burada, Devletin Senin Yanında" sloganıyla birçok kurum ve kuruluşun katılımıyla gerçekleşen tanıtım günlerinde gençlere destek, indirim ve istihdam teşvikleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca ziyaretçiler, burs, hibe, fon ve kredi gibi maddi destekler, ihtiyaç duydukları staj programları, uluslararası alandaki proje destekleri konularında da bilgilendirildi. İşverenler ile gençler arasındaki fiziki ve psikolojik mesafeyi ortadan kaldıran fuarlar ile gençlerin, işverenlerle birebir temas kurmasına fırsat sağlandı. Yoğun ilgi gösterilen stantlarda istihdam ve iş gücü piyasasına yönelik sorular da yanıtlandı.

 

Bugüne değin 400 Bine yakın gencin katıldığı Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Etkinliği, yılsonuna kadar 5 şehirde daha gerçekleştirilecek olup etkinliklere 1 milyondan fazla gencin katılımı öngörülüyor.