20.09.2019 13:34:48

Endonezya Heyeti Kurumumuzu Ziyaret Etti

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya Endonezya Cumhuriyeti İnsangücü Bakanlığı Yetkililerini kabul etti.

 

Endonezya Cumhuriyeti İnsangücü Bakanlığı İnsangücü Planlama ve Geliştirme Genel Müdürü Tri Retno Isnaningsih Başkanlığındaki heyet; İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) koordinasyonunda yürütülen İslam İşbirliği Teşkilatı Kamu İstihdam Kurumları Kapasite Geliştirme Programı (OIC-PESCAB) kapsamında Kurumumuzu ziyaret etti.

 

Heyeti makamında kabul eden Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya; Kurumumuzun vizyonu, ulusal ve uluslararası çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye’de geçen sürede elde edilen bilgilerin kendileri için faydalı olmasını temenni eden Genel Müdürümüz, İŞKUR’un ihtiyaç duyulan teknik desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

 

Görüşmenin ardından Endonezya Heyetine, Kurumumuzun sunduğu hizmetler ve çalışmalarımız hakkında detaylı bir teknik sunum yapılarak, heyetin çalışma hayatına ve kamu istihdam hizmetlerine ilişkin soruları cevaplandırıldı. “İşgücü Piyasası Tahmininde İstatistiksel Yaklaşımlar, Gelecekteki Beceri İhtiyaçlarının Öngörülmesi ve Beceri Uyumsuzluklarının Azaltılması ve Kamu İstihdam Kurumları ve Artan İstihdam ve Girişimcilik Doğrultusunda Beceri Geliştirme konuları” bağlamında tematik konulara da yer verilen söz konusu sunuma çeşitli Başkanlıklarımızda görevli İstihdam Uzmanlarımız katılım sağlayarak kendi alanlarına ilişkin detaylı bilgileri Endonezya yetkilileri ile paylaştı.