2.05.2023 14:34:00

Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon Toplandı.

2023/1 dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon Toplantısı ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla İŞKUR Genel Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

 

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cezmi Yarımdağ’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Volkan Gök, Çalışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Sosyal Çalışmacısı Talip Eryalçın, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Sinan Gergin,  Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Araştırma Uzmanı İbrahim Çetin Şanverdi katılım sağladı.

 

272 adet proje dosyasının değerlendirildiği toplantıda engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurma hibe desteğine yönelik projeleri, engellilere yönelik mesleki eğitim ve rehabilitasyon projeleri, engellinin işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, korumalı işyeri desteğine yönelik projeler ve engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler ele alındı.