19.12.2019 15:44:30

Gaziantep 7. İnsan Kaynakları Ve İstiham Fuarımızı Gerçekleştirdik

 

İş arayan ve işverenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri aynı çatı altında buluşturan Gaziantep 7. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarımızı Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdik.

 

7. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarımızın açılış törenineGaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Bakırcılar, Saatçiler ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep İl Müdürümüz Siraç Ekin, Şanlıurfa İl Müdürümüz Lezgin Özmen, Kilis İl Müdürümüz Erdinç Çamlı, Mersin İl Müdürümüz Halil Bozkurt, Osmaniye İl Müdürümüz Ahmet Altunkaynak, kurum ve kuruluş temsilcileri, çok sayıda işveren ile vatandaşımız katıldı. 

 

Uzunkaya “2019 yılı tamamlanmadan 1 milyon 450 bin vatandaşımızın işe yerleştirilmesine aracılık ettik ”

Fuarın açılışında konuşan Genel Müdürümüz Uzunkaya, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan İstihdam Seferberliğine değinerek “2000’li yılların başında bir yılda sadece 24 bin 482 kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, 2017 yılında tarihinde ilk defa 1 milyonun üzerine çıkarak 1 milyon 52 bin 974 kişiyi işe yerleştirdi. 2018 yılında bu rakam 1 milyon 240 bin 308'e çıkmıştır. 2019 yılında, henüz yıl dolmadan 1 milyon 450 bin insanımızın işe yerleştirilmesine aracılık ettik." ifadelerini kullandı. 

 

Uzunkaya, çalışma iradesi, niteliği, becerisi olana her daim iş imkânı olduğunu dile getirirken, bu noktada kararlı olunması çağrısında bulundu. Kamuda çalışma talebi olanlar konusunda da konuşan Genel Müdürümüz Uzunkaya, herkesin kamuda çalışamayacağının altını çizerek “Hiçbir devletin, hükümetin, kamu istihdam kurumunun tüm insanlarını kamuda çalıştırmak gibi görevi yok. Sürdürülebilir olması mümkün değil. İş gücü piyasasında işverenlerimiz insanları çalıştırmak için beklemektedir. İnsan yetiştirmek adına İŞKUR ve devlet olarak ciddi programlar gerçekleştirmekteyiz.” dedi.

 

2007 ile 2018 yılları arasındaki EUROSTAT verilerine göre istihdam rakamlarını aktaran Uzunkaya "28 ülkenin istihdam piyasasına dahil olan iş gücü 10 milyon 186 bindir. Türkiye'de bu rakam 9 milyon 460 bindir. Türkiye tek başına 28 ülke kadar yeni iş gücü, yeni iş imkânları, istihdam oluşturma durumundadır. Bu yıllar arasına baktığımız zaman 28 ülke 10 milyon 269 bin insanı istihdam etmiş. Türkiye tek başına 7 milyon 984 bin insanın istihdamını gerçekleştirmiştir." diye konuştu. 

 

Uzunkaya “Gaziantep’te 2019 yılında bugün itibariyle 40 binin üzerinde işe yerleştirme gerçekleştirdik”

Gaziantep işgücü piyasası verilerini de değerlendiren Genel Müdürümüz Uzunkaya, “Türkiye’nin 2002 yılında işe yerleştirme sayısı 24 bin 482 kişi iken Gaziantep’te 2019 yılında bugün itibariyle 40 binin üzerinde işe yerleştirmeyi gerçekleştirdik. Bu vesileyle İl Müdürümüzü, çalışanlarımızı, tüm paydaşlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu. Uzunkaya, 81 ilimizin kendi kategorilerinde benzer illerle bir yarış içinde olduğunu ve bu yarışta Gaziantep’in birinci sırada olduğunu söyledi.

 

Genel Müdürümüz, aktif işgücü hizmetlerimizin de önemine vurgu yaparken Gaziantep’te 2002 yılında 15 kişinin eğitimlerden faydalandığını, bugün ise bu sayının Gaziantep’te 14 bin, Türkiye de ise 540 bin kişi olduğunu ifade etti.  

 

Bedir “Yetişmiş insan gücü ülkemizin beşeri sermayesidir”

Fuarın açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bedir, Ülkemizde milli bir seferberlik başlatıldığının altını çizerek, bu milli seferberlikte istihdamla ilgili milli politikaların yer aldığını, dünyada uluslararası ekonomik krizler yaşanırken ülkemizin, bu krizleri fırsata dönüştüren ender ülkeler arasında yer aldığını ifade etti. 

 

Bu krizlere karşı alınan önlemler ve krizlerden başarı ile çıkmamızın temel nedenlerinden biri, yetişmiş insan gücü ve kabiliyeti olduğunu ifade eden Bedir, “Yetişmiş bu insan gücü ülkemizin en büyük beşeri sermayesidir. İstihdama yönelik olarak milli mücadelemiz kapsamında düzenlenen fuarın hayırlı olmasını diliyorum. Gençlerimize en önemli tavsiyem aldıkları temel bilgilerin yanı sıra kendilerini bir takım kabiliyetlerle donatmaları. Kabiliyetinizle aldığınız temel bilgileri birleştirin ve istihdamın bir parçası olun” şeklinde konuştu.

 

Ekin “ Bizim için önemli olan düzenlediğimiz fuarlarla insanlara dokunmak.”

Açılışta konuşan İl Müdürümüz Siraç Ekin ise Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının 7. sini gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirterek; “Bizim için önemli olan düzenlediğimiz fuarlarla insanlara dokunmak. Biz bugün bütün dünyanın sorunlarından olan işsizlikle mücadelenin en belirgin noktasındayız. İşsizlikle mücadele etmek, istihdam üretmek ana temel hedefimizdir." dedi

 

2019 Yılı İŞKUR Gaziantep İstihdamın En’leri Ödülleri Sahiplerini Buldu

Açılış konuşmaları sonrasında 2019 yılı İŞKUR Gaziantep İstihdamın En’leri Ödül Töreni düzenlendi. Törende, Özel Politika Gerektiren Kesimlerin Meslek Edindirme Kurslarıalanında en çok program gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Unutulmaya Yüz Tutmuş Mesleklerin canlandırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Kurslarına imkân sağlayan Bakırcılar, Saatçiler ve Sedefçiler Odası, işletmesinde en fazla kadın çalıştıran SankoHolding, en fazla İşbaşı Eğitim Programı düzenleyen Gülsan Holding, en fazla işçi ve engelli istihdamı sağlayan Merinos ve Fuarın gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Altunkaya Grup, yılın enleri ödüllerine layık görüldü. 

 

Açılış töreninin ardından Genel Müdürümüz Uzunkaya ve İl Müdürlerimiz Fuar alanında açılan stantları gezerek fuara katılımlarıyla destek veren işverenler ile görüştü. Uzunkaya ayrıca fuar kapsamında düzenlenen İş Kulübü etkinliğine katılan öğrencilerle buluştu. 

 

Gaziantep programı kapsamında bir dizi ziyarette bulunan Uzunkaya, ilk olarak Gaziantep Valisi Davut Gül ile bir araya geldi. Görüşmede ildeki istihdam verilerine ilişkin istişarelerde bulunuldu. 

 

Uzunkaya daha sonra Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu ziyaret ederek iki kurum arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği alanlarını değerlendirdi. 

 

Gaziantep İl Müdürlüğümüzün yeni hizmet binasında da incelemelerde bulunan Genel Müdürümüz Uzunkaya, daha sonra unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin canlandırılmasına yönelik Kurumumuzla iş birliği içinde olan Gaziantep Bakırcılar, Saatçiler ve Sedefçiler Odası Eğitim Merkezinde kursiyerlerle buluştu. Oda başkanı Celal Açık’ın Genel Müdürümüze eşlik ettiği ziyarette kursiyerlerle birebir sohbet eden Uzunkaya, verilen eğitimin detayları hakkında bilgi alırken, kursiyerlerin taleplerini de dinledi. 

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya, Eğitim Merkezi ziyaretinin ardından “Sedefçilik” kursumuza katıldıktan sonra iş yerini açan Nilgün Türkmen'i ve Girişimcilik Eğitim Programımıza katılarak doğal takviye ürünler üzerine iş yerini açan Fatma Ebru Ulaşlı'yı iş yerlerinde ziyaret etti.

 

Uzunkaya “ Kurum olarak başarımız bütün personellerimizin ortak çabası ve gayretinin eseridir ”

Genel Müdürümüz Uzunkaya Gaziantep ziyaretinin son durağında İl Müdürlüğü personelimiz ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Her fırsatta İl Müdürlüklerimizde görev yapan personel ile bir araya gelmeye gayret gösterdiğini ifade eden Uzunkaya, “Kurum olarak başarımız bütün personelimizin ortak çabası ve gayretinin eseridir. Ekip ruhunu inşa etmek temel önceliğimizdir. Sınırlı bir kadroyla toplumun her kesimine dokunan çalışmalar yürüten bir Kurumuz. Bu kurumun başarısı her şeyden önce siz değerli arkadaşlarımızla kurduğumuz gönül bağının, aynı hedefe aynı ideallere ulaşma mücadelesinin eseridir.” diyerek özverili çalışmalar yürüten İl Müdürlüğü personelimize teşekkür etti.