2.07.2020 16:03:08

Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk İl Müdürlerimizle Görüştü

Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, normalleşme sürecinin başladığı
1 Haziran tarihinden itibaren yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere 81 İl Müdürümüzle video konferans toplantısı yöntemiyle bir araya geldi.

Genel Müdür Yardımcılarımız Nadide Yiğiteli ve Samet Güneş’in yanı sıra ilgili Daire Başkanlarımızın da katıldığı toplantıda konuşan Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, 1 ay önce düzenlenen toplantıda normalleşme sürecinde gerçekleştirilecek çalışmaları ele aldıklarını hatırlattı. Covid-19 salgınının ülkemizde görüldüğü günden bu güne İŞKUR olarak önemli roller üstlendiklerini belirten Aktürk “Bu dönemde istihdamın korunması amacıyla son derece etkin şekilde kullandığımız kısa çalışma uygulamamız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 1 ay süreyle daha uzatılmıştır. Bu kapsamda kısa çalışmadan yararlanıp uygulaması 30 Hazirandan önce biten işyerlerinde 1 Temmuzdan itibaren; kısa çalışma uygulaması 30 Hazirandan sonra bitecek olan işyerlerimiz için ise uygulamanın bittiği tarihten itibaren 1 ay süreyle kısa çalışmaları uzatılmıştır. Bu süreçte işverenlerimizden yeni bir başvuru almayacağız; önceki başvuruları üzerinden ödenek dosyalarını oluşturacağız. Ancak normal faaliyetine başladığı için 1 aylık uzatmadan yararlanmak istemeyen veya daha önce uygulanan çalışılmayan süreleri azaltmak isteyen işverenlerimiz bu durumu birimlerimize bildirmeleri gerekmektedir.” dedi.

“Çalışmalarımıza Ağırlık Vereceğiz”

Aktürk, 81 İl Müdürümüzden normalleşme süreciyle birlikte başta işe yerleştirmeye aracılık ve Aktif İşgücü Programları olmak üzere tüm çalışmalarımıza ağırlık verilmesini istedi. Sahada hareketlenmenin başladığını aktaran Aktürk, şunları söyledi: “1 aydır normalleşme sürecini yaşıyoruz. Sahadaki çalışmalarımız hızlanmaya başladı. Özellikle sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına dikkat ederek hizmetlerimizi etkin bir şekilde uygulamalıyız. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için e-sube, e-devlet gibi online kanallarımızı daha etkin şekilde kullanmalarını teşvik etmeliyiz. İşverenlerimizle online platformlarda da bir araya gelerek açık iş ve işbaşı eğitim programı taleplerini almaya devam edeceğiz. Temmuz ayının hizmetlerimiz açısından son derece verimli geçmesini bekliyoruz .”

Genel Müdür Vekilimiz Aktürk konuşmasının ardından, Daire Başkanlarımızın görev alanları kapsamında İl Müdürlüklerimizi bilgilendirdi. Bilgilendirme sonrasında İl Müdürlerimizin görüş ve beklentileri alındı.