8.06.2022 12:39:18

Genel Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Alper Mumyakmaz Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Genel Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Alper Mumyakmaz ve beraberindeki heyet, aktif iş gücü hizmetlerine ilişkin yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzü sahada ziyaret ederek personelle bir araya geldi.

 

Temaslarda bulunmak üzere Konya’ya giden Genel Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Alper Mumyakmaz ve beraberindeki heyet Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti.

 

İl Müdürlüğümüz yöneticileri ile buluşan Mumyakmaz, hedeflerin gerçekleştirilmesi konusunda herkesin üzerine düşen görevi bugüne kadar fazlasıyla yerine getirdiğini, bundan sonra da aynı şevkle çalışmaya devam edeceklerine olan inancını dile getirdi.

 

Daha sonra Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Emrah Keleş ile birlikte servisleri tek tek dolaşıp personel ile bir araya gelen Genel Müdür Yardımcımız, “Konya, aktif iş gücü Hizmetlerinin değerlendirilmesi kapsamında saha ziyaretlerinin ilkini gerçekleştirdiğimiz İl Müdürlüğü olması açısından da ayrıca önem taşımaktadır. Bu ziyaret, salgın hastalık sonrasında normalleşme dönemiyle birlikte merkez-taşra bağlantısının güçlendirilmesi ve yeni aktif iş gücü hizmetleri mevzuatının birlikte değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilmektedir.” dedi.

 

Aktif iş gücü hizmetleri mevzuat değerlendirme toplantısı ile başlayan Konya programına, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’e gerçekleştirdikleri ziyaret ile devam eden Genel Müdür Yardımcımız, daha sonra Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezine giderek gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Burada yaptığı konuşmada mesleki eğitimin önemine değinen Genel Müdür Yardımcımız Mumyakmaz, “İş gücü piyasasında kalıcı olmak, bir meslek sahibi olmak ve akabinde teknolojik gelişmelere uyarak kendini geliştirmekle son derece ilgilidir.” ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü’yü de ziyaret eden Genel Müdür Yardımcımız, Organize Sanayi Bölgesinde gıda imalatı yapan bir firmayı da ziyaret ederek istihdamın kamu özel sektör iş birliği ile artırılmasının önemine vurgu yaptı.