28.04.2021 17:01:48

Genel Müdürümüz 81 İl Müdürlüğü Yöneticilerimizle Görüştü

Genel Müdürümüz Bekir AKTÜRK, 81 İl Müdürlüğümüz yöneticileriyle uzatılan Kısa Çalışma uygulamasına ilişkin işlemlerin aksamadan yürütülmesini ve diğer kurumsal faaliyetlerimize yönelik yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldi.

 

Genel Müdürümüz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Genel Müdür Yardımcılarımız Nadide YİĞİTELİ, Samet GÜNEŞ ve SELÇUK KOÇ ile Daire Başkanlarımız katıldı. Başta uzatılan Kısa Çalışma uygulaması olmak üzere Kurumumuzun sorumlu olduğu tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi ve tam kapanma sürecinde sunulan hizmetlerin aksatılmaması için alınması gereken tedbirlerin ele alındığı toplantıda konuşan Genel Müdürümüz AKTÜRK, “Pandemi süresince İŞKUR’un ne kadar önemli bir görev üstlendiğini hep birlikte gördük. Tam kapanma sürecinde de vatandaşlarımıza hizmet noktasında İŞKUR’un tüm gücüyle çalışacağına inanıyorum.” dedi.

 

Kısa Çalışma uygulamasıyla ilgili yeni yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine değinen AKTÜRK, “22/4/2021 tarihli ve 3910 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31/1/2021 tarihine kadar Covid-19 gerekçesiyle kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan tüm sektörlerdeki işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi 30/6/2021 tarihine kadar uzatılmıştır. İşlemlerin ivedilikle neticelendirilmesi noktasında Kurumumuza önemli görevler düşüyor. Bu süreçte İl Müdürlüklerimizin yoğun gayretiyle Ramazan Bayramı öncesinde ödenek işlemlerini sonuçlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

 

AKTÜRK konuşmasında, gerek pandemi süresince gerekse de pandemi sonrasında temel hedeflerinin istihdamı korumanın yanında istihdamın artırılması olduğuna dikkat çekti. Kısa çalışma uygulamasının etkin yönetimi başta olmak üzere Kurum hizmetlerinin sürdürülmesinin önemine işaret eden AKTÜRK “Tüm İl Müdürlüklerimizin çalışma koşullarını pandemi şartlarını göz önünde bulundurarak hizmette aksama olmayacak şekilde revize etmesi gerekiyor. İşveren, iş arayan, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla iletişim kanallarımızı güçlü tutmamız gerekli.” diye konuştu.

 

Genel Müdürümüzün konuşmasının ardından Daire Başkanlarımıza söz verilerek toplantının devamında soru-cevap bölümüne geçildi. İl Müdürlerimize söz veren AKTÜRK, İl Müdürlüklerimizin taleplerini dinleyerek Daire Başkanlarımızla değerlendirmelerde bulundu.