4.12.2020 17:26:25

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk 81 İl Müdürlüğümüzün Yöneticileriyle Görüştü

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, 81 İl Müdürlüğümüzün yöneticileriyle Kısa Çalışma uygulamasında yeni başvuruların aksamadan yürütülmesi ve diğer kurumsal faaliyetlerimizi değerlendirmek üzere bir araya geldi.

 

Genel Müdürümüzün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Genel Müdür Yardımcımız Nadide Yiğiteli ve Daire Başkanlarımız katıldı. Koronavirüs sürecinde gerçekleştirilen ve ileride gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaların ele alındığı toplantıda konuşan Genel Müdürümüz Aktürk, “Pandemi süresince mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm personelimize teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.

 

Kısa Çalışma uygulamasıyla ilgili yeni yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına değinen Aktürk, “Uygulamamızın yararlanma süresi Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla uzatıldı. Yeni başvuru yapacak ya da ilave istihdam edilen işçileri için müracaat edecek işverenlerimizin başvurularının ivedilikle sonuçlandırılması noktasında Kurumumuza önemli görevler düşüyor. Bu süreçte İl Müdürlüklerimizin pandeminin ilk döneminde olduğu gibi ellerinden gelen gayreti göstererek başvuruları sonuçlandıracağına güvenimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

 

Aktürk konuşmasında, gerek pandemi süresince gerekse de pandemi sonrasında temel hedeflerinin istihdamı korumanın yanında istihdamın artırılması olduğuna dikkat çekti. Kısa çalışma uygulamasının etkin yönetimi başta olmak üzere istihdamın artırılması için Kurum hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesinin önemine işaret eden Aktürk “Tüm İl Müdürlüklerimizin çalışma koşullarını pandemi şartlarını göz önünde bulundurarak revize etmesi gerekiyor. Hizmette en ufak bir aksamanın olmaması bizler için büyük önem taşıyor” diye konuştu.

 

Genel Müdürümüzün konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. İl Müdürlerimize söz veren Aktürk, Genel Müdür Yardımcımız Nadide Yiğiteli ve Daire Başkanlarımızla değerlendirmelerde bulundu.