3.06.2021 22:27:52

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk Çevrim İçi Gerçekleştirilen Engelli İş Koçluğu Etkinliğine Katıldı

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk iş ve meslek danışmalığı hizmeti kapsamında İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Engelli İşe Alım ve Mülakat Süreçleri ve Engelli Danışanlara Yönelik İş Arama Becerileri” konulu çevrim içi etkinliğe katıldı.

 

Engelli İş Koçları moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe; Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, ilgili Daire Başkanları, engelli istihdamında ön planda yer alan BİM A.Ş. ve Korkmaz Mutfak Eşyaları A.Ş. firmalarının temsilcileri, tecrübelerini paylaşmak üzere iş arama sürecinde Kurumumuzun danışmanlık hizmetlerinden yararlanarak engelli hibe desteğinden faydalanan vatandaşlar ile engelli vatandaşlarımız katıldı.

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdürümüz Aktürk, İŞKUR’un engelli vatandaşlara sunmuş olduğu hizmetlere değinerek Engelli İş Koçluğu uygulamasının önemine vurgu yaptı. Aktürk “Engellilere yönelik sunulan Kurum hizmetlerimizin kapasitesinin geliştirilmesi ve standart hale getirilmesi amacıyla, gelişmiş birçok ülkede etkin bir biçimde hayat bulan Engelli İş Koçluğu uygulamasının Kurumumuz bünyesinde hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı 2018 yılından bu yana sürdürüyoruz.” diye konuştu.

 

Engelli İş Koçluğu çalışmaları kapsamında; engelli bireylerin işe alım ve mülakat süreçleri, İŞKUR’un sunmuş olduğu hizmetler, iş arama becerileri gibi konular hakkında daha etkin bir şekilde bilgi edinmelerini sağlamak için çevrim içi etkinlikler gerçekleştirildiğini ifade eden Aktürk, etkinliğin katılımcıların geleceğine ve çalışma hayatına olumlu katkılar sunmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.

 

Etkinlik boyunca Engelli İş Koçları tarafından İŞKUR'un engellilere yönelik hizmetleri ve engellilere yönelik hibe destekleri anlatıldı. İş arama sürecinde Kurumumuzun sunmuş olduğu hizmetlerden faydalanarak kendi işini kuran engelli vatandaşlar ise tecrübelerini katılımcılara aktardı.

 

Etkinlik, işveren temsilcileri tarafından “Engelli işe alım politikaları”, “Engelli istihdamında sürdürülebilirlik” ve “İşverenlerin engelli çalışanlardan beklentileri” konularında yapılan bilgilendirmelerin ardından tamamlandı.