9.03.2021 20:14:36

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk Kadınlar Günü’nü Kutladı

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadın yöneticiler ve personelle bir araya geldi.

 

Genel Müdürlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programda Genel Müdürümüz Aktürk, işgücü piyasasında kadının önemini vurguladı. Aktürk “Hayatın her anına dokunan, emekleri ve gayretleriyle dünyayı güzelleştiren tüm kadınların, kadın personelimizin gününü kutluyorum” dedi.

 

Çalışma hayatının merkezinde yer alan İŞKUR’un kadınların istihdama kazandırılması için de yoğun çaba sarf ettiğini belirten Aktürk “Bizler kurs, program ve teşviklerimizin yanı sıra Yarım Çalışma Ödeneği, İş’te Anne, Çocuk Bakım Desteği gibi uygulamalarımızla da kadın istihdamını destekliyoruz. 4 bin 901 i kadın çalışanlardan oluşan 9 bin 864 personelimizle 81 ilimizde kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

 

Aktürk, 2002 yılından günümüze 2 milyon 879 bin 882 kadının İŞKUR aracılığıyla işe yerleştiğini, 2 milyon 176 bin 767 kadını Aktif İşgücü Programlarından yararlandırarak mesleki niteliklerini artırdıklarını söyledi. Bundan sonraki süreçte de kadın istihdamını destekleyeceklerinin altını çizen Genel Müdürümüz, kadınların işgücü piyasasının ve kalkınmanın önemli bir aktörü olduğunu ifade etti.