13.08.2021 09:27:59

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk Van’da İşverenlerle Bir Araya Gelerek Doğu Anadolu Bölgesi Koordinasyon Toplantısını Gerçekleştirdi

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, kurumsal faaliyetlerimizin etkinliğinin artırılması amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Van’da işverenlerle temasta bulunarak Ağrı, Bitlis, Hakkâri, Iğdır, Muş, Siirt, Şırnak ve Van İl Müdürlerimizin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesi Koordinasyon Toplantısı'na katılım sağladı.

 

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk Van ziyareti kapsamında programına Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i ziyaret ederek başladı.

 

Programın devamında Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz ile işverenler arasında düzenlenen İşbaşı Eğitim Programı İmza Töreni'ne katılan Genel Müdürümüz “2021 yılında Van ilimizde mesleki eğitim kurslarımızdan 1.272 kişi, işbaşı eğitim programlarımızdan 1.869 kişi olmak üzere toplam 3.141 vatandaşımız faydalanmıştır. Bugün burada 652 vatandaşımızı daha çeşitli mesleklerde kurs ve programlara başlatıyoruz. Van ilimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in katılımlarıyla sivil toplum kuruluşları ve işverenlerle toplantı gerçekleştiren Genel Müdürümüz burada Kurumumuzun faaliyetlerinden bahsederek işbirliğinin önemine değindi.

 

Programının devamında Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan’ı ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret eden Aktürk işveren ziyaretleri kapsamında tekstil sektöründe faaliyet gösteren iki firmayı ziyaret etti.

 

Genel Müdürümüz Joint Denim ve Ronis Tasarım Tekstil firmalarını ziyaretinde işverenlerle, çalışanlarla ve program katılımcılarıyla bir araya gelerek yürüttükleri faaliyetleri yerinde inceledi. Ronis Tasarım Tekstil firması ziyaretinde 60 kişilik İşbaşı Eğitim Programı Ön Protokolü imzalayan Aktürk, “Gerek İŞKUR’un sunmuş olduğu işe yerleştirme hizmetleri gerekse de kurs ve programlarla hem işverenlerimize hem de iş arayanlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Hedefimiz iş birliklerimizi daha da ileriye taşımak.” şeklinde konuştu.

 

Programın ikinci gününde Doğu Anadolu Bölgesi Koordinasyon Toplantısı kapsamında Ağrı, Bitlis, Hakkâri, Iğdır, Muş, Siirt, Şırnak ve Van İl Müdürlerimizle bir araya gelen Genel Müdürümüz, yılın ilk yedi ayında yürütülen faaliyetleri ve gelecek dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları değerlendirdi. Genel Müdürümüz Aktürk toplantıda “Normale geçişle birlikte işe yerleştirme ile kurs ve programlarımıza stratejik planlamalar çerçevesinde yoğunlaşmamız gereken bir dönemdeyiz. Bu süreçte işverenlerimize ve paydaşlarımıza çalışmalarımızı en iyi şekilde anlatarak onlarla işbirliklerimizi daha da ileri bir boyuta taşımamız lazım.“ ifadelerini kullandı.

 

Son olarak Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze ziyarette bulunan Genel Müdürümüz Kurum olarak yürüttüğümüz çalışmaların öneminden bahsederek gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı personelimize teşekkür etti.