15.04.2019 10:19:30

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya 81 İl Müdürülüğü Yöneticilerimizle Video Konferans Toplantısında Buluştu

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, İl Müdürlüğü yöneticilerimizle video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Daire Başkanlarımız ve İstihdam Uzmanlarımızın katılımıyla düzenlenen toplantıda 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında İl Müdürlüklerimizde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

 

Uzunkaya konuşmasında İl Müdürlüğü yöneticilerimizden, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerindeki başlatılan 2,5 milyon yeni istihdam hedefinin gerçekleştirilmesinde İŞKUR olarak üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirilmesi konusunda gerekli hassasiyetin ve itinanın gösterilmesini istedi.

 

Bakanlık olarak sunduğumuz istihdam teşviklerinin en doğru şekilde işverenlere anlatılması noktasında iş birliğinin önemine dikkat çeken Uzunkaya, “ 2,5 milyon yeni istihdam hedefi ile çıktığımız bu yolda Bakanlığımıza bağlı, illerde bulunan İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK),  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimiz birbirleriyle iş birliği içerisinde bu süreci yürütmeli. İstihdam Seferberliği tanıtım toplantılarımızda, hedef kitlemiz olan işverenlere teşvik ve desteklerimizi en doğru şekilde anlatmalıyız.” dedi.

 

 “İşsizlik Meselesinin Dermanı Meslek Edinmek, Mesleğinde Uzmanlaşmaktır”

Toplantının gündemindeki bir diğer önemli madde ise 40 gün gibi kısa bir sürede 81 İl Müdürlüğümüz tarafından “İŞKUR Kampüste” kapsamında düzenlenen 142 Kariyer Günü etkinliği oldu. Kampanya sürecini başarıyla yürüten tüm İŞKUR personeline teşekkür eden Uzunkaya, “Kariyer Günleri Kurumumuzu gençlerle buluşturan en önemli tanıtım etkinliğimizdir. Kariyer günlerinde ayrıca mesleklerinde önemli yerlere gelmiş kişileri, gençlerimizle buluşturduk. Onlar tecrübelerini gençlerimize aktardı. Gençlerimizin en büyük endişesi mezuniyet sonrası iş bulma kaygısı. İşte bu noktada gözden kaçan en önemli unsur iş sahibi olabilmek için gençlerimizin kendisini geliştirerek bir meslekte uzmanlaşmaları gerektiğini bilmemeleri. Unutulmamalı ki mesleğinde gelişmeyene, farklılaşmayana iş imkânı kısıtlı! İşsizliği ancak mesleksizliği yok ederek sonlandırabiliriz” diye konuştu.

 

Uzunkaya, Kariyer Günleri etkinliklerimizde İŞKUR’un gençlere yönelik projelerinin tanıtımı noktasında İş ve Meslek Danışmanlarımıza büyük sorumluluk düştüğünü hatırlatarak, bu yıl içerisinde İMD’lerimizin branşlaşma çalışmalarının tamamlanarak daha aktif ve nitelikli hizmet verecekleri bir sistemi hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

 

“Hiçbir İlimizin Hedefi Bir Önceki Yılın İstihdam Hedefinden Aşağı Olmayacak”

İŞKUR olarak 2019 yılında rekorumuzun da üstünde bir işe yerleştirme hedefi koyduklarının altını çizen Uzunkaya, “2019 yılının ilk üç aylık verilerine baktığımız zaman görüyoruz ki bu yıl belirlediğimiz istihdam hedefini gerçekleştirmek için emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yılda hiçbir ilimizin hedefi bir önceki yılın istihdam hedefinden aşağı olmayacak. İŞKUR olarak yeni rekorlara imza atacağız” dedi.

 

“Sosyal Çalışma Programının Başarılı Bir Şekilde Hayata Geçirmek İçin Tüm Çalışmaları Eksiksiz Tamamlamalıyız”

Genel Müdürümüz Uzunkaya ayrıca, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan üniversite öğrencilerine yönelik Sosyal Çalışma Programının Haziran ayı itibarıyla başlayacağını hatırlatarak şunları kaydetti : “Sosyal Çalışma Programı gençlere sunulan önemli bir imkândır. Bu nedenle projenin kurgusunu çok iyi yapmamız lazım. Gençlerimiz bu çalışma süresince sosyal alanlarda çalışabilecek. Haftada üç gün uygulanacak programlar sayesinde ayrıca asgari ücret düzeyinde gelirde elde edebilecekler. Sosyal Çalışma Programından üniversite öğrencileri, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül Ayları arasında üç ay süreyle faydalanabilecek.”

 

İşgücü Piyasası Araştırması 81 İl Müdürlüğümüzde Başladı

Toplantıda son olarak 1 Nisan’da başlatılan 2019 İşgücü Piyasası Araştırmaları değerlendirildi. 3 Mayıs’a kadar tamamlanması planlanan araştırmanın Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı İşgücü Piyasası Araştırması olduğunu belirten Uzunkaya, “İş ve Meslek Danışmanlarımızın işverenlerle yüz yüze görüşerek elde edecekleri bilgiler ve veriler ışığında; istihdam politikalarına yön vermeye devam edeceğiz. Çalışma kapsamında Türkiye genelinde iki ve daha fazla çalışanı olan 83 bin 887 iş yeri ziyaret edilecek.” dedi.

 

Daire Başkanlarımızın birim görev alanında yer alan konularla ilgili bilgilendirme yaptığı video konferansta İl Müdürlüklerimiz de illerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.