5.12.2018 16:47:08

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’dan Anlamlı Ziyaret

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Zihinsel Engelli Korumalı İşyeri (ZEKİ) Yaşam Merkezini ziyaret etti.

 

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle kurulan ve engelli 45 gencin fabrikalara üretim yaptığı Zihinsel Engelliler Korumalı İş yeri Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Genel Müdürümüz Uzunkaya, atölyelerde çalışan engellilerle bir araya geldi. Çalışanlarla sohbet eden Uzunkaya, yapılan işleri yerinde inceledi.

 

Renkli görüntülerin yaşandığı ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve Türkiye'deki 5 korumalı iş yerinin 4'ünün Manisa'da olduğuna dikkati çeken Uzunkaya, şöyle konuştu: "Bakanlık ve İŞKUR olarak bu çalışmalara paydaş olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Arkadaşlarımızın yaptığı işlere, imkân sağlanınca neleri başarabildiklerine tanık olduk. Bu uygulama ülkemizde nadir bulunan örneklerden. Bizim bu konuda Manisa örneğini Türkiye örneğine dönüştürmemiz gerekiyor. Kamu kurum ve kuruluşları olarak engellilerin toplumsal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesi için çabalıyoruz. Biz de İŞKUR olarak 2002’den bu yana 380 bin 384 engellinin istihdamına aracılık ettik."


Genel Müdürümüz Uzunkaya, ziyaretin ardından Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan İş Kulübünün açılışını gerçekleştirdi.

 

Zihinsel Engelli Korumalı İşyeri (ZEKİ) Yaşam Merkezi Nedir?

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz tarafından Manisa Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle hayata geçirilen ZEKİ Yaşam Merkezi, Türkiye’de Organize Sanayi Bölgeleri alanında ilk ve tek proje olma özelliğini taşıyor. Proje kapsamında 23 yaşından gün almış ve özel eğitim gören zihinsel engelli bireyler istihdam ediliyor.