18.04.2019 11:25:25

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya Kırşehir İİMEK Toplantısına Katıldı

Kırşehir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu(İİMEK) 2019 Yılı 2. Olağan Toplantısına katılan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Türkiye’nin istihdamın artırılması noktasında önemli mesafe kat ettiğini söyledi.

Toplantıya, Genel Müdürümüz Uzunkaya’nın yanı sıra Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Müdürümüz Metin Ülgen ve kurula üye kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Akın, "Bilindiği üzere dünyada olduğu gibi ülkemizde de işsizlik en önemli meselelerin başında gelmektedir. Ülkemizde işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına, illerde de yerel istihdam politikasının belirlenmesine yönelik olarak oluşturulan kurullar çalışmalarını tüm hızıyla yürütüyor. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan İstihdam Seferberliği ve ikinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında düzenlenen etkinliklerde ilimizde iş adamları, STK ve odaları temsilcileri ve muhasebeciler bir araya geliyor. Kentimizde istihdamının artırılmasına yönelik teşvikler, bu teşviklerden yararlanma şartları konusunda İŞKUR İl Müdürlüğümüzce gerekli bilgilendirme çalışmaları yapıldı" dedi.

 

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ise İİMEK’lerin yerel düzeyde istihdama yönelik kararların alınmasında büyük önem taşıdığını, işgücü piyasasına ilişkin uygulanacak politikaların ana çıkış noktası olduğunu ifade etti.  İllerdeki bütün paydaşlarımızı bir araya getiren İİMEK’lerde ortak akılla hareket edildiğini belirten Uzunkaya “Valilerimiz, esnafımız, üniversitelerimiz, ticaret ve sanayi odalarımız ile bütün paydaşlarımızın bir arada bulunduğu bu toplantılarda, hep birlikte alınan kararlarla işsizlik ve istihdam konularında politikalar üretiyoruz. Valimizin de belirttiği üzere işsizlik en önemli meselelerimizden biri. Çeşitli olumsuzlukların yaşandığı bu dönemde devletimiz istihdamın arttırılması konusunda önemli mesafe kat etmiştir. Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu İstihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR olarak 2017’de 1 milyon 52 bin 974 kişinin, 2018’de 1 milyon 240 bin 308 kişinin istihdamına aracılık ettik. Hedefimiz işsizliği azaltmak, istihdamı artırmaktır” diye konuştu.

 

Toplantı Kırşehir İl Müdürümüz Metin Ülgen Kaya'nın yaptığı faaliyet sunumuyla tamamlandı.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya, daha sonra İl Müdürlüğümüzü ziyaret ederek personelimizle bir araya geldi. Burada düzenlenen toplantıda 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

Genel Müdürümüz ayrıca, kentte faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının yöneticileriyle de görüştü. PETLAS Lastik Sanayi Ltd. Şti., ÇEMAŞ Döküm Sanayi Aş. ve Eraslanlar Güneş Enerji Ltd. Şti.’yi ziyaret eden Uzunkaya, işverenlerin taleplerini dinledi. İŞKUR’un sağladığı engelli hibe desteği ile kendi beton direk imalathanesini kuran Yılmaz Adıyaman ile de görüşerek işyerinde incelemelerde bulundu.