26.04.2019 16:26:36

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya SAGİF 2019’un Açılışını Gerçekleştirdi

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF-2019)’un açılış törenine katıldı.

 

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen Fuara Genel Müdürümüzün yanı sıra Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Vali Nayir, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde uygulanan İstihdam Seferberliğinin önemli bir fırsat olduğunu belirterek “Bu organizasyonda; merkezi, yerel yönetimimiz, ticaret, sanayi odamız, üniversiteler ve işverenlerimiz işbirliği içerisinde hareket etti. Arz ve talebi buluşturmak için bugün burada bu platformu oluşturduk. İnanıyorum ki Sakarya’mız bundan çok büyük bir başarı elde edecektir. Ülkemizi sıkıntıya sokmak isteyen dış ve iç güçlere karşı Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan İstihdam Seferberliği ile güzel noktalara geldik. Bu büyük bir işbirliği, milli birlik ve beraberliğin eseriydi. Ve gördük ki; ülkemiz zor anlarda ortak paydada birleşip çok güzel sonuçlar elde etti” dedi.

 

“Dünyanın Dikkati Türkiye’nin Üzerinde”

Türkiye’nin, işsizlik ile mücadele ve istihdam noktasında tüm Dünya’nın dikkatini üzerine çektiği bir ülke olduğunu ifade eden Genel Müdürümüz Uzunkaya ise “Türkiye, son yıllarda tüm meselelerinde olduğu gibi işsizlik ile mücadele ve istihdamın artırılması noktasında tüm Dünya’nın dikkatlerini üzerine toplayan bir ülkedir. OECD, işgücüne dair 2018 yılı istatistiklerini açıkladı. 2007-2018 yıllarını birlikte mütalaa ettiğimizde bu süreçte Avrupa Birliği’ndeki 28 ülkenin işgücüne dahil olan nüfusu 10 milyon 186 bin kişi, Türkiye’nin ise 9 milyon 476 bin kişi olduğu görülmektedir. Ülkemiz tek başına neredeyse Avrupa Birliği’ndeki artış kadar işgücüne istihdam imkanı oluşturmak durumundadır” diye konuştu.

 

Sakarya’da İŞKUR’un işe yerleştirme rakamlarına da değinen Uzunkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “İŞKUR olarak Sakarya ilimizde işe yerleştirme sayımızı 2002’ye kıyasla 55 kat artırdık. 2002 yılında Sakarya’da 474 kişi İŞKUR aracılığıyla işe yerleşirken 2018 yılında 26 bin 292 kişinin istihdamına aracılık ettik. Yine 2002 yılında Sakarya’da İŞKUR aracılığıyla özel sektörde işe yerleştirilen kadın sayısı sadece 31 kişiydi. 2018 yılında ise bu rakam 8 bin 983’e yükseldi, yani kadın istihdamını 290 kat arttırdık”

 

“Türkiye’de, Çalışmak İsteyene İş De Var Aş Da Var”

İşverenlerin çalıştıracak elaman aradığına dikkat çeken Uzunkaya, “Türkiye, üzerinde oynanan oyunların farkındadır. Bunu aşmanın yolu  daha fazla istihdamdan, kaliteli ve nitelikli üretim ile beceri sahibi işgücünü yetiştirmekten geçiyor.  2018’de İŞKUR olarak işgücü piyasasının nabzını tutmak maksadıyla 89 bin 324 işverenimizle yüz yüze yaptığımız görüşmelerde elde ettiğimiz sonuçlara göre Türkiye’de becerisi, niteliği, tecrübesi, çalışma iradesi olan insanımız için çalışılacak işler bulunmaktadır. Türkiye’de vasfı olana ve çalışmak isteyene iş de var aş da var.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından protokol heyeti tarafından kesilen kurdele ile fuarın açılışı gerçekleştirildi.

 

88 firmanın katılım sağladığı SAGİF 2019, 25-27 Nisan tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

 

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Sakarya ziyareti kapsamında Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi makamlarında ziyaret ederek, 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında kentte istihdamın artırılması için görüş alışverişinde bulundu. Sakarya’da  faaliyet gösteren firmaları da ziyaret eden Uzunkaya, Toyota A.Ş. Genel Müdürümü ve CEO’su Toshihiko Kudo ile bir araya geldi.