22.01.2019 19:07:21

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya Sivas İİMEK Toplantısına Katıldı

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Sivas’ta İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına katıldı. Vali Salih Ayhan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Kurulda istihdam ve işgücü piyasasına yönelik açıklamalarda bulunan Uzunkaya, İŞKUR’un Sivas’ta son 17 yılda işe yerleştirme hizmetlerinde önemli başarılara imza attığını söyledi.

Vali Ayhan’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ve kurul üyeleri de hazır bulundu.

İŞKUR Sivas’ta İşe Yerleştirme Sayısını 292 Kat Arttırdı

Toplantıda Sivas’taki istihdam ve işgücü piyasası verilerini paylaşan Uzunkaya, “İŞKUR, 2002 yılında Sivas’ta sadece 22 kişinin işe yerleşmesine aracılık eden bir Kurumdu. 2018’de bu sayıyı 292 kat artırarak 6 bin 436 kişinin işe yerleşmesini sağladık. İstihdamın artırılmasında önemli başarılara imza attık” dedi.

Uzunkaya, Türkiye’nin her dönem büyük meselelerle karşı karşıya olan bir ülke olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu: “Büyük ülkelerin imtihanları da büyük olur. Türkiye son dönemde büyük badirelerin üstesinden geldi ve istihdamın artırılması konusunda çok önemli mesafeler kat etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 2017 yılında 1 milyon 57 bin 249 kişiyi, 2018 yılında ise yüzde 18'lik artış kaydederek 1 milyon 247 bin 188 kişiyi işe yerleştirdik. 2017’de 1 milyon 52 bin 974 olan özel sektörde işe yerleştirme sayımızı ise yüzde 18 artırarak 1 milyon 240 bin 308’e yükselttik. 2002’de özel sektörde işe yerleştirme sayımızın 24.482 olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu seviyelere ulaşmamızı büyük bir başarı olarak değerlendiriyorum.”

Kadın ve Genç İstihdamını Artırmada  Avrupa’dan Öndeyiz

Uzunkaya, üçüncü çeyrek EUROSTAT rakamlarının açıklandığını hatırlatarak, Türkiye’nin 3. çeyrekte 490 bin ilave istihdam gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Aynı dönemde ilave 788 bin kişinin Türkiye’de işgücü piyasasına dâhil olduğunu ifade eden Uzunkaya “Aynı rakam tüm Avrupa Birliği ülkelerinde 609 bin. Almanya, Fransa, İngiltere ve Avrupa’nın tüm ülkelerine kıyasla kadın ve  genç istihdamını daha fazla artıran bir ülkeyiz. Biz daha büyük hedefleri gerçekleştirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Sivas Valisi Salih Ayhan ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Toplantımızda 2019 yılının hem istihdam  ve üretim, hem de eğitim alanında planlamasını yapacağız. İlimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hayırlı kararlar alacağız.”

Toplantının ardından Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret eden Genel Müdürümüz, görüş alışverişinde bulundu. Uzunkaya daha sonra Sivas Radyo TV’de canlı yayına konuk olarak hizmetlerimiz hakkında bilgi verdi.