19.11.2021 11:14:54

Genel Müdürümüz Güldoğan TBMM’de Kadınlara Yönelik Hizmetlerimizi Anlattı

Genel Müdürümüz Oğuz Kağan Güldoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde İŞKUR’un kadınlara yönelik sunduğu hizmetleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

 

Genel Müdürümüz, Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek başkanlığında toplanan “Kadın İstihdamının Arttırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Kapsamında Mevcut Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Komisyonunda” Kurumumuzun kadınlara yönelik hizmetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

 

Komisyonda İŞKUR’un kadın istihdamının artırılması için sunduğu hizmetleri anlatan Güldoğan, kadınlara yönelik hizmetleri bütüncül bir bakış açısıyla ele aldıklarını söyledi. Kurumumuza başvuran kadın iş arayanların niteliklerinin doğru tespit edilebilmesi için iş ve meslek danışmanlığı hizmetini etkin bir şekilde uyguladıklarını belirten Güldoğan, “Bu hizmetimizle bize danışan kadınların mesleki nitelik ve becerilerini tespit ediyor, bu doğrultuda kendilerini aktif iş gücü hizmetlerimiz kapsamında düzenlediğimiz kurs ve programlarımıza yönlendiriyoruz. Kurumumuzda kayıtlı açık işlerle nitelik olarak eşleşen kadınların işe yerleşmesine aracılık ediyor, uyguladığımız teşviklerle istihdamlarının artmasına katkıda bulunuyoruz.” dedi.

 

Genel Müdürümüz sunumunun ardından Kurum hizmetleri ve kadın istihdamıyla ilgili soruları yanıtladı. Genel Müdürümüze, Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanımız Volkan Öz ve İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanımız Özlem Küpeli eşlik etti.