8.03.2019 16:54:35

Genel Müdürümüz Uzunkaya “2,5 Milyon Yeni İstihdam Hedefimizi Gerçekleştirmek Adına Üstün Gayret Sarfedeceğiz”

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, 81 İl Müdürlüğü yöneticilerimizle video konferans yoluyla toplantı gerçekleştirdi. Daire Başkanlarımız ve İstihdam Uzmanlarımızın katılımıyla düzenlenen video konferansın öncelikli gündem maddesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında 2,5 milyon yeni istihdam hedefinin gerçekleştirilmesinde Kurumumuz sorumluluğunda yürütülecek çalışmalar oldu.

Türkiye’nin Kamu İstihdam Kurumu olan İŞKUR’un 2,5 milyon yeni istihdam hedefinde oynadığı rolün önemine dikkat çeken Uzunkaya, “İŞKUR olarak üzerimize düşen sorumluluğu İl Müdürlüklerimizle en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bu görevi yaparken Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile iş birliği içinde çalışmalarımızı yöneteceğiz.” dedi.

İŞKUR Kampüste... Güçlü Yarınlar İçin Gençlerimizin Yanındayız..

Toplantının ikinci gündem maddesi ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un destek ve himayelerinde, üniversite öğrencilerine yönelik hayata geçirdiğimiz “İŞKUR Kampüste” kampanyası oldu. Gençlerin “İŞKUR Kampüste” etkinliklerine katılım ve ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getiren Uzunkaya, başta kendisi olmak üzere Genel Müdürlük olarak illerde düzenlenen etkinliklere katılım sağlamaya özen gösterdiklerini kaydetti.

Uzunkaya, bu anlamlı etkinliğin öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğini hatırlatarak; “İl Müdürlüklerimiz düzenlenen kariyer günlerini iyi değerlendirmeli. İŞKUR olarak gençlere yönelik sunduğumuz hizmetlerimizi, bu etkinleri fırsat bilerek üniversitelilerle sağlam bir irtibat kurmalıyız. Aktif İşgücü Programlarımıza nasıl başvurabilecekleri konusunda tatmin edici bilgilendirmeler yapılmalı ve gençleri kariyer planlamaları konusunda yönlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığımız Himayelerinde “Bölgesel Kariyer Fuarları” başladı

Uzunkaya, İl Müdürlerimizden Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığında başlatılan Bölgesel Kariyer Fuarlarında, İŞKUR’un etkin ve aktif bir şekilde tanıtılması konusunda gereken hassasiyetin ve özenin gösterilmesini istedi. İŞKUR olarak Türkiye’nin en zor ve anlamlı işini yaptıklarının altını çizen Uzunkaya, Kurum olarak her daim sahada etkin görevler üstlenmemiz gerektiğini belirtti.

2019 yılının ilk aylarına damga vuran Kariyer etkinliklerimizin yanı sıra Kurumsal hedeflerimizin önemini de hatırlatan Uzunkaya, illerimizin yılsonu hedeflerini başarıyla tamamlayabilmeleri için, çalışmalara yılın ilk aylarından itibaren hız vererek yoğunlaşılması gerektiğini vurguladı.

Uzunkaya “2019 yılında yeni istihdam rekorları kıracağız”

Uzunkaya video konferansta 2018 yılı hedef gerçekleştirmelerinde birinciliği göğüsleyen illeri tebrik etti. Yeni istihdam seferberliğinin 2,5 milyonluk vaadi ile bu yıl illerin istihdam hedeflerinin arttığına dikkat çekerek, İŞKUR olarak birlik ve beraberlik içinde yürütülen çalışmalarla 2019 yılında yeni rekorların kırılacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Uzunkaya “Aynı hedefe ve gayeye gönül birlikteliği içinde çalışarak yürüyeceğiz”

Kurum olarak başarıya odaklanan bir yönetim anlayışı içinde olduklarını vurgulayan Uzunkaya; “Başarıyı yakalamak için tüm birimlerdeki arkadaşlarımızın gönül birlikteliği içinde çalışmaları gerekiyor. Aynı hedefe ve gayeye yönelik bir ekip ruhunu inşa etmemiz lazım. İllerimiz, Genel Müdürlükle iletişim ve istişare halinde faaliyetlerini yürütmelidir” dedi.

Yaklaşık 3 buçuk saat süren video konferansta, Daire Başkanlarımız da birim görev alanında yer alan konularla ilgili bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu.