27.05.2021 18:56:21

İK Platformlarında Görevli İş Ve Meslek Danışmanlarımıza Yönelik Eğitim Ve Çalıştay Düzenlendi

Genel Müdürümüz Bekir Aktürk, 81 İl Müdürlüğümüzde görevli İş ve Meslek Danışmanlarımıza yönelik düzenlenen çevrim içi etkinliğe katıldı.

 

Kurumumuz İnsan Kaynakları (İK) Platformu faaliyetlerimizin daha verimli hale getirilmesi ve hizmet standartlarının geliştirilmesi konularının masaya yatırıldığı çevrim içi toplantının açılışında konuşan Genel Müdürümüz Aktürk, Bugün sizlerle bir araya gelme amacımız; İşveren Danışmanlığı hizmetimizi daha nitelikli ve etkin sunabilmek amacıyla son yıllarda hayata geçirdiğimiz İK Platformu hizmetlerimizdir. 81 ilde 104 birimde faaliyette bulunan İK Platformlarımızla; daha fazla işverenimize ulaşmayı, işverenlerimizle var olan iş birliklerimizi güçlendirmeyi ve onlarla iletişimi en hızlı şekilde sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

Aktürk, İK platformları ile illerde sadece işverenlerle değil, yereldeki tüm paydaşlarla bir ağ oluşturduklarını ifade etti. Böylece daha fazla işverenin program ve desteklerimizden yararlandığının altını çizen Aktürk, “İş arayanlarımıza da bu yolla daha fazla iş imkânı sunabiliyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın IV. 180 Gün İcraat Programı kapsamında belirlenen hedef doğrultusunda, halihazırda ziyaretler yoluyla işverenlerle gerçekleştirdiğimiz görüşmeleri pandemi sürecinde çevrim içi ortama taşıdık. İşgücü piyasasındaki paydaşlarımızla etkin bir işbirliği kurmamızı sağlayan bu toplantıları oldukça önemsiyoruz” diye konuştu.

 

“İş ve Meslek Danışmanlarımızı Alanında Uzman Kişilerle Bir Araya Getiriyoruz”

Etkinlikte İK Platformunda görev alan İş ve Meslek Danışmanlarını, çalışmalarında yol gösterici olması amacıyla Türkiye’de alanında uzman konuşmacılarla bir araya getirdiklerini ifade eden Aktürk, “2021 yılının ikinci yarısında pandemi koşullarını dikkate alarak daha çok sahada olmamız gereken bir dönem. Nasıl pandemi döneminde Kısa Çalışma Ödeneği başta olmak üzere pasif işgücü programlarında olağanüstü bir performans gösterdiysek, yılın ikinci yarısında yereldeki paydaşlarımızla kuracağımız irtibatın ve aktif işgücü programlarında hizmet sunumunun daha yoğun olacağı yeni bir döneme giriyoruz. Bu hususta sizlerden beklentimizin yüksek olduğunu bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

 

Aktürk konuşmasını, etkinliğin hayırlara vesile olmasını ve bir sonraki etkinlikte pandemi bitmiş şekilde sağlıkla bir arada bulunmayı temenni ederek tamamladı.