5.02.2024 15:44:11

İl Müdürleri İstişare Toplantısı Düzenlendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı kurumların merkez ve taşra teşkilatlarında görev alan yöneticilerin katıldığı İstişare Toplantısı’na iştirak etti.

Bakanlık merkez teşkilatı birim amirleri ile İŞKUR ve SGK il müdürlerinin katılım sağladığı toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Işıkhan,  bu toplantıların hem bir yenilenme hem de kurumsal birlik ve beraberlik ruhunu güçlendiren önemli çalışmalar olduğunu kaydederek, özellikle deprem bölgesi illerinde devletin yardım eli olan il müdürlerine ve tüm personele gösterdikleri üstün çabalar nedeniyle teşekkür etti.

 

“İŞKUR Dünyada Parmakla Gösterilen ve Sürekli Takip Edilen Bir İş ve İşçi Bulma Sistemini Temsil Etmektedir”

 

Işıkhan, son yıllarda alanında çok başarılı projelere imza atan, önemli kurumlardan biri olan Türkiye İş Kurumunun bugün istihdam ve çalışma hayatı denildiği zaman bir dünya markası haline geldiğinin altını çizerek, şöyle konuştu: “Sosyal Güvenlik Sistemimiz gibi İŞKUR da dünyada parmakla gösterilen ve sürekli takip edilen bir iş ve işçi bulma sistemini temsil etmektedir. Biliyorsunuz ki hükümetimizin son yıllardaki en önemli gündem maddesi, yatırım, üretim ve istihdam dengesine dayalı büyüme politikasıdır. Türkiye artık üretene tabi olmayı değil, üreten olmayı tercih etmektedir. Yerli ve milli sanayimiz başta olmak üzere her alanda özgünlük ve bağımsızlık temel şiarımızdır. Hamdolsun bunu başarmak adına çok ciddi adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Bu atılımların doğal bir sonucu olarak da daha fazla istihdam, daha nitelikli iş gücü ve daha müreffeh yaşam şartları vatandaşlarımız adına en temel hedefimiz olmuştur. Her geçen gün büyüyen ekonomimiz, siz idarecilerimizin başarılı çalışmaları ve uyguladığı politikalar sayesinde istihdamımıza da olumlu şekilde yansımaktadır.”

 

Bu politikalar ve uygulamalar sayesinde vatandaşların geleceğe yeni fırsatlar, yeni heyecanlar ve yeni umutlar çerçevesinde yaşamına baktığına vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da defaatle dile getirdiği gibi bizim güçlü bir ekonomimiz ve güçlü bir toplumumuz var. Türkiye’yi kur ve enflasyon oyunlarıyla teslim almaya çalışanlara verilecek en büyük cevap, devlet, millet el ele mücadele etmek ve istihdama katılarak müreffeh bir toplum yönünde çalışmaktır. Mücadelenin en büyüğü ise yediden yetmişe her bir ferdin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmasıdır. Bizler işimizi ne kadar azim ve özveriyle yaparsak, bu mücadelede o denli başarılı oluruz. Bu anlamda sizler, vatandaş ile iş arasında bir köprü görevi görmekte, ekonomik sistemin de ana hattını oluşturmaktasınız” ifadelerini kullandı.

 

Toplantı Bakan Işıkhan’ın konuşmasının ardından İŞKUR İl Müdürlükleri ve SGK İl Müdürlükleri olmak üzere iki ayrı oturum şeklinde gerçekleşti. İŞKUR İl Müdürlükleri Toplantısının ilk oturumda Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş konuşmalarını yaparken SGK İl Müdürlükleri Toplantısının ilk oturumda ise Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, SGK Başkanı Raci Kaya konuşmalarını gerçekleştirdi.

İŞKUR İl Müdürlükleri Toplantısının ikinci oturumunda;  İŞKUR Daire Başkanları İŞKUR hizmet ve faaliyetleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla sunum yaptı.

 

Toplantının üçüncü oturumunda; Rehberlik ve Teftiş Başkanı Bekir Aktürk, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü M. Fatih Bilal, Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Ali Aybey, Bakan Danışmanı Tarkan Zengin Bakanlık hizmet ve faaliyetleri ile dikkat edilmesi gereken hususular hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Toplantının ikinci gününde ise;  “Emekliler Yılı” konusunda yapılan sunumun ardından Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Oğuz Tuncay, Strateji Geliştirme Başkanı İbrahim Esenkar, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Şükran Doğan, ÇASGEM Başkanı Elif Gökçearslan, MYK Başkanı Mustafa Necmi İlhan, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Ramazan Furkan Türkan, Bakan Danışmanı Fatma Ayanoğlu konuşmalarını gerçekleştirdi.

 

Toplantı, Bakan Işıkhan’ın da başkanlığında gerçekleştirilen istişare ve  soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.