8.06.2022 16:31:52

İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulu Haziran Ayında Toplandı

İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulu 8 Haziran tarihinde Genel Müdür Yardımcımız Doç. Alper Mumyakmaz'ın başkanlığında bir araya geldi.

 

Genel Müdürlüğümüz Konferans Salonunda toplantı toplantıya Kurumumuzdan Genel Müdür Yardımcılarımız Doç. Alper Mumyakmaz, Dr. Pürnur Altay, Samet Güneş, Zeki Özdemir, Cezmi Yarımdağ, Daire Başkanlarımız ve istihdam uzmanlarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar, kamu kurumları, meslek mensuplarının ve sendikaların görevlendirilmesi sağlandı.

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdür Yardımcımız Mumyakmaz, İŞKUR'un yürüttüğü çalışmaların genelinde itibariyla diğer kamu kurumları ve sosyal bölümlerle sürekli olarak yakın iş birliği ve diyalog halinde olduğunu söyledi. Mumyakmaz, yılda iki kez toplanmakta olan İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulunun iş gücü konumundaki gelişmelere yönelik bu iş birliğinin göstergesi olduğunu belirterek “İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulu'nun bu yılki ilk toplantı öncesinde Kurulun çalışmasını yönlendirme amacı yürüten Yürütme Komitesi toplantısını 14 Nisan tarihinde gerçekleştirerek bugünkü toplantımızda ele alacağımıza karar verdik. Sizlerin değerli katılımı ile Dijital Dönüşüm ve Geleceğin Meslekleri, Özel Politika Gerektiren Gruplar birimlerini Kurumlarımızın yürüttüğü yürütme ve bu modellemeyi yürütebilecek hale getirmeyi hedefliyoruz. Toplantımızın yararlı olmasını ve bundan sonraki dosyaların ışık tutmasını diliyor; sana saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

Genel Yardımcımızın konuşmasının ardından İstihdam Uzmanı Zeki Deniz Dost'un moderatörlüğünde dört ayrı oturum gösterimi. Bu işletmelerde dijital dönüşüm ve geleceğin meslekleri, özel politika gereksinimleri gruplara yönelik yürütme yürütme ele alınmıştır. Genel değerlendirmenin ardından toplantı Genel Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Alper Mumyakmaz'ın hapishane konuşmasıyla sona erdi.

 

İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulu Nedir?

Çalışmaları, İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanlığımız tarafından koordine edilen; iş gücü piyasası hakkında bilgi ve görüş alışverişinin yapıldığı Kurulun, “Yürütme Komitesi ve Danışma Kurulu” olmak üzere iki bileşeni bulunuyor. Yürütme Komitesi, Danışma Kurulu toplantıları öncesinde toplanır ve Danışma Kurulu toplantılarının gündemini belirlemek, Danışma Kurulu kararlarının uygulanmasını sağlamak gibi görevlere sahiptir. Danışma Kurulu ise iş gücü piyasası verilerinin üretilmesi ve kullanılması konusunda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında bilgi ve görüş alışverişi yapılması, iş gücü piyasasını etkileyen gelişmelerin tartışılması gibi amaçları yerine getirir.

 

İPBDK üyeleri, iş gücü görevlilerinin ürettiği, kullanan, bu sonuca dayanarak politikalar üreten bakanlıklar, kamu kurumları, meslek mensupları ve sendikalardır. Bu kurum ve eğitim kurumu üyesi bir parçası aynı zamanda Kurumumuzun genel kurulu ve yönetim kuruludur.

 

İPBDK, yılda iki kez yürütür. İstihdam, eğitim ve iş gücü kanunları ile ilgili hükümler üyeler arasında istişarede bulunulması, gerekli görülen masraflarda kararların alınmasının sağlanması.