9.06.2023 14:39:27

İŞKUR Gemlik Kariyer Expo 2023 Düzenlendi

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) tarafından yürütülen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu “İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi İçin Teknik Destek Projesi” kapsamında iş arayanların ve öğrencilerin Marmara Bölgesi’nin önde gelen  firmaları ile yüz yüze iş görüşmesi yapabileceği ve kişisel gelişimlerine yönelik çok sayıda söyleşilere katılabileceği, “Türkiye’nin İstihdam Vizyonunda İş Birliği” sloganıyla İŞKUR Gemlik Kariyer EXPO 2023, 06-07 Haziran 2023 tarihlerinde Gemlik Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi. Gemlik Kaymakamı Hasan Göç ve Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen de katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen etkinlik vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

 

Nitelikli gençlere iş gücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmak, iş arama motivasyonu desteği sağlamak, çalışabilecekleri iş yerleri konusunda bilgi vermek, danışmanlık yapmak, staj, yarı zamanlı çalışma ile mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgiler sunmak, kariyer planlamalarını iş gücü piyasasının özelliklerine ve isteklerine göre doğru bilgiler ışığında yapmalarını sağlamak,  firmaları ve insan kaynakları politikalarını tanımalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen İŞKUR Gemlik Kariyer EXPO 2023 çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 51 firmanın stant açtığı fuarı yaklaşık 3.500 kişi ziyaret etti.

 

İŞKUR tanıtım filmi gösterimi ve açılış konuşmaları ile başlayan EXPO’ nun ilk gününde iş arayanların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla İŞKUR, Ziraat Bankası, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve işveren sunumları, ikinci gününde ise yine çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve yerelden işverenlerin sunumları yapıldı.

 

Etkinlik kapsamında Gemlik Spor Salonu’nun bahçesinde sergilenen Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.