20.07.2023 16:17:57

İŞKUR Gençlerle Bir Araya Geldi

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında, İŞKUR tarafından yürütülmekte olan “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” çerçevesinde, NEET’lere nasıl ulaşılabileceğini ele almak üzere  2. Erişim ve İletişim Stratejisi Hazırlık Çalıştayı gerçekleştirildi.

 

İlki 22 Mart 2023 tarihinde ilgili kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen çalıştayın ikincisi tamamen gençlerden oluşan bir grupla 19 Temmuz 2023 tarihinde yine Ankara’da gerçekleştirildi. Programa İŞKUR Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanı Oğuzhan Küpeli ve İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Ezgi Çavdar ile beraber farklı şehirlerden gelen gençler katıldı.

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Oğuzhan Küpeli, Türkiye’de, 15-29 yaş arasında, ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin kapsamlı ve bütüncül iş gücü piyasası destekleri aracılığıyla istihdam edilebilirliklerinin ve iş gücüne katılımlarının artırılmasını hedefleyen projenin faaliyetlerinden en önemlilerden birisi olan erişim ve iletişim stratejisi ile NEET’lere ulaşılmasının ve etkin bir iletişimin sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

 

Küpeli, gençlerin beklentilerinin, düşüncelerinin, bakış açılarının dinlenerek görüşlerinin alınmasının etkili bir strateji geliştirmek için çok önemli olduğu vurgulayarak katılımcılara teşekkürlerini iletti.

 

Programa gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri bireysel tartışmalar ve grup tartışmaları ile devam edildi.