25.04.2024 11:30:52

İŞKUR Heyeti, Slovenya İstihdam Servisini Ziyaret Etti

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş ile Genel Müdür Yardımcıları Dr. Varol Dur ve Oğuz Özdemir’den oluşan heyet, Slovenya İstihdam Servisi’nin daveti üzerine 24-26 Nisan 2024 tarihleri arasında Slovenya’ya çalışma ziyareti düzenledi.

 

Slovenya İstihdam Servisi ile 16-17 Kasım 2023 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen WAPES etkinliğinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, açılış ve karşılama oturumunda Slovenya İstihdam Servisi Direktörü Greta Metka Barbo Skerbınc, İŞKUR heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ülkeler arası iş birliğinin ve iyi uygulamaların paylaşılmasının önemine dikkat çekti.

 

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş de, Slovenya’ya davet ve çalışma ziyaretinin organizasyonu için Slovenya yetkililerine teşekkür ederek son dönemlerde Türkiye’de işsizlik oranında yaşanan düşüşe, güçlenen kurumsal kapasitesi ile İŞKUR hizmetlerinin geniş kitlelere ulaştığına, özellikle kadın istihdamını artırmak için İş Pozitif kapsamında önemli çalışmaların gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.

 

Açılış konuşmalarının ardından ziyaretin ilk gününde, Slovenya kamu istihdam hizmetleri stratejileri ile uluslararası ilişkiler kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında İŞKUR heyetine bilgiler aktarıldı.

 

Daha sonra Genel Müdür Yardımcıları Dr. Varol Dur ve Oğuz Özdemir, İŞKUR tarafından yürütülmekte olan işgücü piyasası araştırmaları, iş ve meslek danışmanlığı, aktif işgücü, istihdam ve işsizlik sigortası hizmetlerine ilişkin Slovenya İstihdam Servisi yetkililerini bilgilendirdi.

 

İki ülke istihdamına pozitif katkıda bulunacak ortak çalışmaların çerçevesinin belirlenmesi ve ayrıca ülkeler ve kurumlar arasındaki yapıcı diyaloğun güçlendirilmesi hedefiyle gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Slovenya İstihdam Servisinin merkez ve yerel ofislerine ziyaretler düzenlenerek çalışmaları yerinde görüldü.

 

Kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine ve ortak çalışma alanlarının artırılmasına yönelik istişareler neticesinde çalışma ziyareti sona erdi.