7.07.2023 10:16:10

İŞKUR, İstihdamın Artırılmasına Destek Olmaya Devam Ediyor

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) 2023 yılının ilk altı ayında 584 bin kişinin işe yerleşmesine aracılık etti.

İŞKUR, iş gücü piyasasında istihdamın korunmasına ve artırılmasına yönelik uyguladığı faaliyetlerden oluşan 2023 Ocak-Haziran dönemi gerçekleşmelerini açıkladı.  İşe yerleştirmeye aracılık hizmetleri ile iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri başta olmak üzere kapsamlı bir veri seti sunan Kurum, özellikle 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin iş gücü piyasasında yarattığı zorluklarla başa çıkmak amacıyla etkili politikalar uygulayarak afetin yaralarını sarmaya devam ediyor.

584 Bin Kişinin İstihdamına Aracılık Edildi

2023 yılının ilk altı ayında, 584 bin kişinin işe yerleştirilmesine aracılık eden İŞKUR, aynı dönemde 1.3 milyon açık iş pozisyonu belirleyerek iş arayanlara geniş bir istihdam potansiyeli sundu.

İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında Ocak-Haziran döneminde 1.4 milyon bireysel görüşme gerçekleştiren İŞKUR, bu görüşmelerle iş arayan bireylere mesleki yönlendirme ve iş bulma stratejileri konusunda rehberlik sağladı. Ayrıca, yaklaşık 340 bin iş yeri de İŞKUR tarafından ziyaret edilerek işverenlerin ihtiyaçları hakkında bilgi alındı. Bu sayede, 81 ilde istihdam politikalarını daha etkin bir şekilde uygulayan Kurum, meslek danışmanlığı çerçevesinde okullara gerçekleştirdiği 6 bin ziyaret ile gençlere doğru meslek seçimi ve kariyer planlaması konusunda rehberlik sağladı.