1.03.2019 17:09:46

İŞKUR Kampüste Etkinlikleri Devam Ediyor

Kurumumuz tarafından düzenlenen “İŞKUR KAMPÜSTE” etkinlikleri öğrencilerden yoğun ilgili görmeye devam ediyor. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın teşrifleriyle gerçekleştirilen Kariyer Günleri etkinliğine katılan öğrencilere, iş ve meslek danışmanlarımızca kariyer planlaması ve Kurumumuz hizmetleri ile ilgili bilgi verildi.

Samsun Kariyer Günleri Etkinliğine Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın yanı sıra Samsun Valisi Osman Kaymak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Samsun Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, İl Müdürümüz Haşim Meydan, öğrenciler, işverenler ve çok sayıda davetli katıldı.

"Diplomalar Meseleleri Çözmüyor"

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun Valisi Osman Kaymak, mesleğe başlamadan öğrencilerin kendini yetiştirmesi gerektiğini belirterek "İyi hukukçu; dersine iyi çalışan, konuları iyi analiz eden, kendini iyi yetiştirendir. Diplomalar meseleleri çözmüyor. Davasına çok iyi hazırlanan bir avukat, çok meşhur avukatların kazanamadığı davaları kazanabiliyor. Bunun için kendinizi yetiştirmeye bakın. Bu sebeple öğrencilik yıllarınızı çok iyi değerlendirmeniz lazım" şeklinde konuştu.

 “İŞKUR Olarak Üniversitelere Önem Veriyoruz”

Genel Müdürümüz Uzunkaya ise İŞKUR’un bu yıl hayata geçireceği Sosyal Çalışma Programıyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Sosyal Çalışma Programlarımızla ortak sorumluluk ve duyarlılık bilinciyle sosyal çalışma olgusu oluşturmayı hedefliyoruz” diyen Uzunkaya, “Yüksek kalitede sonuç elde etmek gayesiyle kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapacağız. Üniversite öğrencilerimiz tatillerini yaparken diğer taraftan haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında haftanın üç günü, sosyal konularda çalışarak bütçelerine katkıda bulunabilecek. Öğrencilerimizin ücretini ve sigorta primlerini de karşılayacağız” ifadesini kullandı.

İŞKUR’un üniversitelerle yakın işbirliği içerisinde olduğunu belirten Uzunkaya, bu kapsamda kampüslerde öğrencilerle yüz yüze iletişim kurduğumuzu ve kariyer planlamalarına yardımcı olduğumuzu söyledi. 2018’de İŞKUR’un 210 bin 459 yükseköğretim mezununu işe yerleştirdiğini vurgulayan Uzunkaya “10 yılda yükseköğretim mezunu işgücü sayımız 4.1 milyon artarak 7.3 milyon kişiye yükseldi. Yükseköğretim mezunlarının istihdamında Türkiye Dünya ölçeğinde önemli başarılara imza atmıştır. Son 10 yılda ilave 3.5 milyon üniversite mezunu istihdam edilmiştir. Üniversitelerimize büyük önem veriyoruz” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç de, üniversite olarak iyi yetişmiş insan sayısını daha fazla artırmak için çalıştıklarını belirterek, kariyer günü etkinliklerinin öğrencilere önemli fırsatları sunduğunu söyledi.