23.03.2022 10:24:12

İstihdam Desteği Projesi 9. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

2021 yılının Haziran ayında gerçekleştirilen 8. Yönlendirme Komitesi Toplantısından bu yana yürütülen kapsamlı çalışmaların ele alındığı toplantıya Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Genel Müdür Yardımcımız Dr. Pürnur Altay, AB Türkiye Delegasyonu Mülteciler için Mali Yardım Programından (FRiT) sorumlu Bölüm Başkan Yardımcısı Dimitrina Karayotova, İŞKUR, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl “COVID-19 dolayısıyla yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen projemizin faaliyetleri hedeflerimizin üzerinde gerçekleşti. Aktif iş gücü piyasası programlarının uygulanmasında önemli mesafeler kat edildi. İŞKUR’u bu başarısından dolayı tebrik ederim.” dedi.

 

Genel Müdür Yardımcımız Dr. Pürnur Altay, 8. Yönlendirme Komitesi Toplantısından bu yana İŞKUR’un 4.670 kişiyi aktif iş gücü piyasası programlarından yararlandırdığını söyledi. Projede kurumlar arası iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Altay, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

FRiT sorumlu Bölüm Başkan Yardımcısı Dimitrina Karayotova ise şöyle konuştu: “Bu toplantıyı düzenlediğiniz için Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğüne, İŞKUR’a ve Dünya Bankasına teşekkür ederim. Proje kapsamında özellikle son bir yılda önemli ilerlemeler kaydedildi. Projede kaydedilen iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz.”

 

Konuşmaların ardından; Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Metehan Özcan ve İŞKUR Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanlığından İstihdam Uzmanı Mehmet Buğra Kazanç gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili detaylı sunumlar yaptı. Proje kapsamında İŞKUR’un geldiği aşama ile ilgili bilgileri paylaşan Kazanç, aktif iş gücü piyasası programları kapsamında yapılan çalışmalar başta olmak üzere kurumsal kapasitenin geliştirilmesine dair proje faaliyetleriyle ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi.

 

Takip eden 6 ay içinde yapılması planlanan çalışmaların da ele alındığı toplantıda öneriler ve atılacak adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.