22.06.2018 14:02:04

İstihdam Seferberliğinde Tarihi Rekor Kırdık

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında düzenlenen “İstihdam Buluşmaları”nın 3.’sü Ordu’da düzenlendi. Ordu SGK İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan “Ordu İstihdam Buluşması”na Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ordu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, Bilgi İşlem Dairesi Başkanımız Fahrettin Kaya, Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanımız Volkan Öz, Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanımız Aşkın Tören, Ordu İl Müdürümüz İsa Kaymak, Ordu SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar ve işverenler katıldı.

 

Yavuz “Türkiye 3.5 Kat Büyüdü”

 

Ordu Valisi Yavuz 3. İstihdam Buluşması’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada son 16 yıldaki değişime dikkat çekti. “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirmiştir” diyen Yavuz, engelli istihdamının önemine değinerek, “Lise ve üniversite mezunlarımız engelli kontenjanıyla her alanda rahatlıkla iş sahibi oluyorlar. Bunun dışında şu anda Ordu ilimizde 7 bin kardeşimiz evde bakım hizmetinden faydalanıyor. Dünyadaki siyasi yelpazede gerçekleştirilen ve Türkiye’de gerçekleştirilenlere baktığımızda arada çok büyük fark olduğunu görüyoruz. Bu 16 yıl bir devrim niteliğindedir. Türkiye 3,5 kat büyümüştür.” dedi.

 

“Milletçe İmkânsız Denileni Başardık”

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya ise Ordu’nun özellikle son yıllarda iş gücü piyasasına katılım ve istihdam oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, işsizlik oranının da 2018 yılında daha iyi seviyelerde olacağını kaydetti.

 

Uzunkaya, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan "Milli İstihdam Seferberliği" kampanyasına da değinerek bu kapsamda işe yerleştirilen kişi sayısı ile Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını söyledi.

 

Ekonomimizi çökertme girişimlerinin Milli İstihdam Seferberliği ile bertaraf edildiğine dikkat çeken Genel Müdürümüz, “Devletimiz milletimiz ile iş birliği halinde bugüne kadar nice badireleri ve zorlukları birlikte atlattı. Ülkemizi ekonomik olarak çökertmek ve özellikle iş gücü piyasasını çökertme adına ciddi girişimlerde bulunuldu. Bu oyunları gören Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde istihdam seferberliği başlatıldı. Her işyeri için +1 istihdam diyen Cumhurbaşkanımıza bazıları inanamadı, inanmak istemedi. İmkânsız olduğunu söylediler; ama milletimiz imkânsız zannedileni başardı.” dedi.

 

Bir taraftan iş gücüne katılım ve istihdam oranlarının yükseldiğini, diğer taraftan ise işsizlik oranının düştüğünü belirten Uzunkaya, “Türkiye olarak biz 10 yılda 7,5 milyon artı istihdamı gerçekleştirdik. Avrupa Birliği üyesi toplam 28 ülkenin istihdam oranlarına baktığımızda ise, 10 yılda hepsinin toplam istihdam oranı 7 milyon 190 bin. İş gücü piyasası 161 milyon olan Amerika ise sadece 7 milyon 291 bin istidam gerçekleştirdi.” diye konuştu.

 

“2018 işe yerleştirme hedefimiz 1 milyon 250 bin”

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya, 2018 yılı işe yerleştirme hedeflerini daha da büyüterek 1 milyon 250 bine çıkardıklarını söyledi. Bu hedefin 450 bininin kadınlardan, 450 bininin gençlerden oluştuğunu açıkladı.

 

İstihdam sağlanan alanların da önemine dikkat çeken Uzunkaya, “Tarım ve tarım ürünleri, hizmet sektörü önemli; ama sanayiye, imalata, geleceğin mesleklerine yönelmek zorundayız.” dedi.

 

“MEGİP iş imkânını artıracak”

 

2018 yılında bugüne kadar görülmemiş kapsamda istihdam teşviklerinin devreye alındığını da belirten Genel Müdürümüz, “Özellikle Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında uygulayacağımız eğitimler işverenlerimizin aradığı elemana ulaşmasını, iş arayanların da iş imkânına daha rahat erişimini sağlayacak. Hem teorinin hem de pratiğin bir arada olduğu ve programın içeriğini işverenlerimizin belirleyeceği, katılımcılara günde 61,65 TL ödemenin Kurumumuz tarafından yapılacağı, eğitime katılanların iş bulmakta zorlanmayacağı bir program olacaktır” diye konuştu.

 

Program kapsamında Ordu İl Müdürümüz İsa Kaymak ve Ordu SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay da birer konuşma yaparak, işbirliği ve protokolün hayırlı olmasını diledi.

 

Ordu İstihdam Buluşması’nda istihdam teşvikleri, sigorta primleri borç yapılandırılması hakkında detaylı bilgilendirmede bulunuldu. MEGİP Genel Müdürümüz Uzunkaya ile Ordu Valisi Yavuz arasında imzalandı. Protokol imza töreninde istihdama katkıda bulunan işveren temsilcilerine de teşekkür plaketi verildi.