20.06.2019 16:30:50

İşyeri Ziyaretlerimiz Devam Ediyor

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, işgücü piyasasının nabzını tutmak, işverenlerle istihdamın artırılmasına yönelik istişarelerde bulunmak üzere işyeri ziyaretlerine devam ediyor.

 

2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında istihdamın artırılması için İŞKUR olarak ülke genelinde gerçekleştirdiğimiz işyeri ziyaretlerimiz tüm hızıyla devam ediyor.

 

Bu kapsamda İstanbul’da çalışmalarını sürdüren Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, ziyaretinin ilk gününde İstanbul Çalıma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcılarımız Günay Bölükoğlu, Serkan Özmen ve İl Müdürlüğümüz personelinden oluşan heyetle Horoz Lojistik firmasını ziyaret etti. Firmada gerçekleştirilen toplantıya İnsan Kaynakları Direktörü Aytüm Engerek, Grup Başkanı Mehmet Aykut Aygüven, İnsan Kaynakları Yönetmeni Salih Olmuş ve İnsan Kaynakları Şefi Pınar Öztürk de katıldı. Engerek, işe alım kararlarında ve istihdamlarını artırmada İşbaşı Eğitim Programları ile verilen desteklerin belirleyici olduğunu, bu sayede faaliyetlerini daha yüksek kapasite ve daha nitelikli işgücü ile yürüttüklerini ifade etti. İŞKUR’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Aygüven ise işgücü piyasasında önemli kazanımları bu destekler sayesinde elde ettiklerini vurguladı.

 

Genel Müdürümüz Uzunkaya ve beraberindeki heyet daha sonra Mercedes-Benz Türk A.Ş. İK İş Ortağı&Endüstriyel İlişkiler Hoşdere Fabrikası Kısım Müdürü  F. Yiğit Özgünel ile görüştü. Özgünel, nitelikli ara eleman yetiştirilmesinin önemine değinerek, Kurumumuzun bu konuda yürüttüğü çalışmalar, geliştirilebilecek yeni iş birliği alanları hakkında önerilerde bulundu.

 

Uzunkaya İntem Triko San. ve Tic. A.Ş. firması yetkilileriyle de bir araya geldi. İnsan Kaynakları Müdürü Nuray Tak ve firma yetkilisi Sucaattin Tamtürk ile görüşen Uzunkaya, İŞKUR’un sağladığı hizmetler ve istihdam teşvikleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra Air Clinic Sağ. Hiz. San. Tic. A.Ş. firmasını ziyaret eden Uzunkaya, firmanın Genel Müdürü Özlem Bozkır ile görüştü. Bozkır, Bahçelievler Hizmet Merkezimiz ile yakın iş birliği içerisinde olduklarını belirterek Kurumumuzdan beklentilerini anlattı. Uzunkaya ise, İŞKUR olarak iş birliğine her zaman açık olduklarını ifade etti.

 

Uzunkaya, İstanbul ziyaretinin ikinci gününde ise ilk olarak Bayrampaşa Hizmet Merkezimizde Medicalpark IK Müdürleriyle mevcut ve geleceğe yönelik iş birliklerimizi istişare etti. Görüşmenin ardından Hizmet Merkezi personelimizle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

 

Daha sonra Sultangazi ve Şişli Hizmet Merkezlerimize geçen Genel Müdürümüz Uzunkaya personelimizle bir araya gelerek yılın ilk beş ayında gerçekleşen çalışmalar ve hedeflere dair bilgi aldı.