22.05.2023 18:23:28

KALFA Programı ile Savunma Sanayi İçin Nitelikli İş Gücü Yetiştirilecek

KALFA Programı kapsamında düzenlenecek mesleki eğitim kursları ile savunma sanayiine nitelikli iş gücü kazandırılacak.

 

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Kurumumuz arasında imzalanan ve savunma sanayiinde nitelikli iş gücü yetiştirmeyi hedefleyen protokol kapsamında üniversite mezunu gençler hayata geçirilecek “KALFA Programı” ile beyaz yakalı iş gücünün yoğun olarak çalıştığı, bilgi yoğun ekonominin ön planda olduğu savunma sanayi alanında düzenlenecek mesleki eğitim kursları ile sektöre kazandırılacak.

 

Savunma sanayi alanındaki mesleklerde en fazla 6 ay sürecek şekilde düzenlenecek kurslar; “yapısal analiz ve tasarım uzmanı, gömülü sistemler uzmanı, radar ve haberleşme sistemleri uzmanı, itki ve motor sistemleri uzmanı ve siber güvenlik uzmanı” mesleklerini kapsayacak.

 

Eğitimleri başarıyla tamamlayarak mezun olan gençlerin ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, TEI, STM ve SSTEK’de istihdamları sağlanacak. Mezun kursiyerler, bu firmaların iş ortağı olan alt yüklenicilerin bünyesinde de istihdam edilebilecek.

 

KALFA Programı kapsamında düzenlenecek mesleki eğitim kursları için ilk başvurular alınmaya başladı. İlk grup eğitimler için depremzede gençlerin başvuruları öncelikli olarak kabul edilecek.

 

Detaylı Bilgi ve Başvuru İçin: www.vizyonergenc.com