20.06.2019 09:48:42

Karadağ Heyeti Kurumumuzu Ziyaret Etti

Genel Müdür Yardımcımız Bekir Aktürk, Karadağ Kamu İstihdam Kurumu Genel Müdürü Suljo Mustafić başkanlığındaki Karadağ heyetini ağırladı.

 

İki ülke işgücü piyasaları ve çalışma hayatına yönelik konularda bilgi alışverişinde bulunulması, istihdam süreçlerinin iyileştirilmesi noktasında koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi maksadıyla Karadağ Kamu İstihdam Kurumu ve Çalışma ve Sosyal Refah Bakanlığı Heyeti 19 Haziran 2019 tarihinde Kurumumuza resmi bir ziyarette bulundu.

 

Heyetin Başkanı Suljo Mustafić, Karadağ ve Türkiye arasında derin dostluk bağlarının olduğunu vurgulayarak, kendilerini kabul ettikleri için teşekkürlerini sundu. Dost ülke Karadağ ile tarihi ve köklü bir geçmişe sahip olduğumuzun altını çizen Genel Müdür Yardımcımız Bekir Aktürk ise kendilerini Genel Müdürlüğümüzde ağırlamaktan kıvanç duyduğunu belirtti. Aktürk ayrıca Türkiye ile Karadağ arasında var olan kardeşlik ve dostluk temelli ilişkiye vurgu yaparak; ülkemizin Karadağ’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkeler arasında olduğunu ifade etti.

 

İyi niyet temennilerinin paylaşılmasının ardından gerçekleştirilen teknik toplantıda Kurumumuz tarafından yürütülmekte olan aktif işgücü programları, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, işgücü piyasası araştırmaları, istihdam hizmetleri, işsizlik sigortası hizmetleri ve uluslararası ilişkiler kapsamında yürütülen çalışmalar ve projeler konusunda bir sunum gerçekleştirildi.

 

Suljo Mustafić, İŞKUR’un faaliyet alanındaki tecrübelerinden faydalanmak ve daha fazla işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Buna karşılık olarak Aktürk merak edilen soruları cevaplandırarak Kurumumuzun kendilerine her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

 

Karadağ Heyetini ağırlayan Genel Müdür Yardımcımız Bekir Aktürk’e Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkan Vekilimiz Uğur Tunç ile ilgili Daire Başkanlıklarından İstihdam uzmanları da da eşlik etti.