24.01.2019 11:44:50

Kırıkkale İİMEK Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın Katılımıyla Gerçekleşti

Kırıkkale İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu(İİMEK) 2019 yılı 1. olağan toplantısı Vali Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirildi. Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, İl Müdürümüz Yasin Tekin ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Sezer, ilde işsizliği azaltmaya yönelik olumlu çalışmalar yapıldığını hatırlatarak ünümüzdeki dönemde bu çalışmaların daha ileriye taşınması gerektiğini kaydetti.

Kırıkkale’nin potansiyeline inandığını belirten Sezer, “Bizim sanayimiz var ve bu sanayimizi bu sene daha da arttırıp, genişleyerek devam edecek. Buralarda istihdam oluşturacak nitelikli iş gücünü bizim geliştirmeye çalışmamız lazım. Bizim geçici değil kalıcı çözümler ile kendi yağımızda kavrulabileceğimiz bir düzeye gelmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Kurulda konuşan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ise Türkiye’nin kamu istihdam kurumu olarak İŞKUR’un dört önemli organının olduğunu belirterek, “Bunlardan biri de aslında bizim faaliyetlerimizi illerde takip etmek, daha iyi noktalara taşımak, istihdamı arttırmak, işsizlikle mücadelemizi etkin hale getirebilmek için İl İstihdam Kurulu Toplantılarımız. Üç ayda bir toplanan Kurul, ilde valimiz, kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Sanayi ve Ticaret Odamız ile hep birlikte iş gücü piyasasındaki gelişmeleri aldığımız kararların ne kadar gerçekleşip, gerçekleşmediğini görme adına önemli” dedi.

Uzunkaya: “ 24 bin 482’den, 1 milyon 247 bine varan bir istihdam artışı sağladık”

İŞKUR Genel Müdürlüğü olarak illerde yapılan ilk İİMEK toplantılarına tüm Genel Müdürlük yöneticileri olarak katılım sağladıklarının altını çizen Uzunkaya, toplantılarda öncelikli olarak 2018 yılının değerlendirmesini yaptıklarını, aynı zamanda 2019 yılı hedeflerini ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti. Türkiye son 15 yılda tüm meselelerde olduğu gibi istihdamda da büyük bir mesafe kat ettiğini vurgulayan Uzunkaya, İŞKUR’un 15 yılda tüm paydaşlarıyla birlikte 24 bin 482’den 1 milyon 247 bine varan bir istihdam artışı sağlayan bir kurum haline geldiğini belirtti.

Uzunkaya: “ Kırıkkale’de 2018 yılında 2 bin 237 kadın istihdam edildi.”

İstihdamdaki artışı Kırıkkale ölçeğinde de değerlendiren Uzunkaya şunları kaydetti: “2002 yılında Kırıkkale’de İŞKUR sadece ve sadece 55 insanımızın istihdamına aracılık yapan bir kurumdu.  Bu rakamın 2018 yılında 6 bin 302’ye çıktığını görüyoruz. 15 yılda Kırıkkale’de işe yerleştirme sayımız 114 kat arttı. Kadın istihdamında da 2002 yılında 14 olan rakam, 2018 yılında 20 bin 37’ye çıktığını ifade etmek isterim. Hedefler açısından, kadın istihdamı açısından, Kırıkkale ilimizde muhteşem bir başarıyı bu yıl içerisinde yaşadık. Kırıkkale’de geçen yıl kadın istihdamı bin 230 iken, bu yıl 2 bin 237’ye çıktı.”

Uzunkaya Kırıkkale ziyaretinde, İl Müdürlüğü personelimizle de bir araya geldi. Burada yapılan toplantıda ilin 2018 yılı hedef gerçekleştirme tabloları değerlendirildi. 2019 yılı il hedefleri istişare edildi.

Genel Müdürümüz Uzunkaya programı kapsamında Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı ve oda yönetimi ziyaret etti.

Uzunkaya, ayrıca ilde İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim ve Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında ortaklaşa kurslar düzenlediğimiz Turkcell Global Bilge firmasını ziyaret etti.