19.04.2019 13:36:38

KKTC Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yetkilileri Kurumumuzu Ziyaret Etti

Ülkemiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında İşbirliği Anlaşması çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Dairesi Personel ve İdari İşler Amiri Ayşe Rahvancıoğlu Alvarez başkanlığındaki KKTC heyeti Genel Müdürlüğümüzü ziyaret etti.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından, 15-18 Nisan 2019 tarihleri arasında KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personeline yönelik olarak, Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığının, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının ve Kurumumuzun görev alanına giren konuları aktarmak üzere planlanan eğitim programının son bölümü 18 Nisan tarihinde Kurumumuzda icra edildi.

 

Kurumumuz tarafından yürütülmekte olan aktif işgücü piyasası programları, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, işgücü piyasası ve istatistik çalışmaları, istihdam hizmetleri, işsizlik sigortası hizmetleri, fon yönetimi ve aktüerya işlemleri, uluslararası ilişkiler faaliyetleri ve yürütülen projeler konusunda detaylı teknik sunumlar gerçekleştirildi.

 

Fon Yönetimi ve Aktüerya Dairesi Başkan Vekili Fazlı Küçük, Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkan Vekili Uğur Tunç ve ilgili teknik personelin eşlik ettiği eğitim programının son bölümünde Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya konuk heyet ile bir görüşme gerçekleştirerek, eğitim programı kapsamında yürütülen  çalışmaları değerlendirdi. Bakanlıklarımız ve kurumlarımız arasındaki çalışmaların devam etmesi ve somut çıktıların üretilmesi için olası işbirliklerinin titizlikle değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Uzunkaya, heyeti Kurumumuzda ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Verimli bir eğitim programının geçtiğini ifade eden KKTC yetkilileri ise elde ettikleri bilgilerden çalışmalarında önemli ölçüde istifade edeceklerini belirterek Kurumumuzdan ayrıldı.