7.02.2024 10:20:34

Kosova İstihdam Servisi Heyeti İŞKUR’u Ziyaret Etti

Kosova İstihdam Servisi (EARK) Genel Müdür Vekili Jehona Rexha Başkanlığındaki heyet, bilgi ve tecrübe paylaşımı faaliyetleri kapsamında 7-8 Şubat 2024 tarihlerinde İŞKUR’a çalışma ziyareti düzenledi.

 

Ziyaretin ilk gününde; İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, heyeti makamında kabul etti. Güneş, 2024 yılında gerçekleştirilebilecek potansiyel iş birliği alanları hakkında istişarelerde bulunarak EARK ile İŞKUR arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların önemine vurgu yaptı. Güneş ayrıca, başta WAPES üyeliği olmak üzere EARK’ın uluslararası platformlarda da İŞKUR tarafından destekleneceğini ifade etti.

 

Kabulün ardından İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Varol DUR başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda istihdam uzmanları tarafından İŞKUR’un genel yapısı, Türkiye’nin iş gücü piyasası verileri, istihdam, iş ve meslek danışmanlığı, aktif ve pasif iş gücü hizmetleri ile yürütülmekte olan projeler hakkında Kosova heyetine detaylı sunum gerçekleştirildi. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından da iş gücü hareketliliği ve yabancıların çalışma prosedürleri hakkında heyete bilgi verildi.

 

Ziyaretin ikinci gününde ise Kosova Heyeti, İŞKUR uygulamalarını yerinde görmek amacıyla Altındağ Hizmet Merkezine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette heyete İŞKUR’un sunmuş olduğu hizmetler hakkında bilgi verildi. Hizmet Merkezinden sonra heyet imalat sektöründe faaliyet gösteren ve işbaşı eğitim programı düzenlenen firmaya ziyarette bulundu.

 

Kurumlar arasında imzalanması planlanan iş birliği protokolüne yönelik yol haritasının belirlenmesi yönündeki fikir alışverişi sonrasında ziyaret sona erdi.