4.12.2018 16:35:29

Manisa İstihdamda Buluşma Günleri Etkinliği Başladı

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, bu yıl 11.’si düzenlenen  Manisa İstihdamda Buluşma Günleri Etkinliğinin (MANİG’18) açılışını gerçekleştirdi. 38 Firma ve 10 Kamu Kurumu ile Meslek Odalarının stant açtığı etkinlikte istihdam ve çalışma hayatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uzunkaya, Türkiye'nin son yıllarda sergilediği istihdam başarısının tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.

 

4-6 Aralık tarihlerinde düzenlenen etkinliğin açılış törenine Manisa Valisi Ahmet Deniz, Genel Müdürümüz Uzunkaya,  Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, İl Müdürümüz Eşref Aslan,  firma temsilcileri, öğrenciler ve iş arayanlar katıldı.

 

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya: "Türkiye’nin İstihdam Başarısının Örneği Yok"

Törende konuşan Genel Müdürümüz Uzunkaya, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde hayata geçirilen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında Türkiye’nin istihdamın artırılması noktasında önemli başarılar kaydettiğini söyledi. Bu yıl gelinen tarih itibarıyla İŞKUR’un yaklaşık 1 milyon 110 bin kişiyi işe yerleştirdiğine dikkat çeken Uzunkaya, "Geçen yıl İŞKUR olarak bir rekora imza attık ve  1 milyon 57 bin 249 işe yerleştirme gerçekleştirdik. Bu yıl yeni rekorlar kırmakta kararlıyız. 2018 yılında ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunlara rağmen istihdamla büyümeye devam ediyoruz. OECD, Eurostat gibi uluslararası kuruluşların verileri ortada. 2007-2017 döneminde işgücü sayısı 246,5 milyon olan Avrupa Birliği’nde 28 ülkenin toplam ilave  istihdamı 7 milyon 190 bindi. Yine iş gücü sayısı 160 milyon olan Amerika Birleşik Devletleri’nin ilave istihdamı 7 milyon 290 bin. İşgücü piyasası 31,5 milyon olan ülkemizin ise bu dönemde ilave istihdamı 7,5 milyondur. Bu başarıyı milletimize borçluyuz. Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği istihdam başarısının benzeri olan ikinci bir ülke gösteremezsiniz. Gerek işgücüne katılımda gerekse de istihdam artışımızda önemli başarılar elde ettik. Vasıf düzeyi yüksek, nitelikli ve üretken işgücümüzün yetiştirilmesi ve istihdama kazandırılması için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de gayretli çalışmalarımız devam edecek " dedi.

 

Manisa Valisi Ahmet Deniz’den İŞKUR’a Teşekkür

Manisa Valisi Ahmet Deniz ise İŞKUR’un işbaşı eğitim programı, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri başta olmak üzere son yıllarda hayata geçirdiği hizmetler ve istihdama sağladığı desteklerle  kamuoyu ve işverenlerin beğenisini kazandığının altını çizdi. Deniz, başarılı çalışmalarından ötürü Bakanlığımıza, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’ya ve tüm İŞKUR çalışanlarına teşekkür etti.

 

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Çelebi: Eğitimden iş hayatına geçişte öğrencilerimize destek oluyoruz.

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi de nitelikli eleman ihtiyacının önemine dikkat çekerek, üniversite öğrencilerinin eğitimleri sırasında iş tecrübesi edinmelerini, pratik becerileri kazanmalarını; mezuniyet sonrası ise iş hayatına geçişlerinin hızlandırılmasını desteklerini ifade etti.

 

“Manisa Türkiye Ortalamasının Üstünde Başarı Gösterdi”

İl Müdürümüz Eşref Aslan ise Manisa İstihdamda Buluşma Günleri’nin iş arayanların vasıfları ile uyumlu iş bulması; işverenlerin ise işgücü ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılaması için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Aslan, Manisa’nın özellikle engelli, kadın ve genç istihdamı konusunda Türkiye ortalamasının üstünde başarı gösterdiğini vurguladı.

 

Konuşmaların ardından Genel Müdürümüz ve protokol katılımcıları fuarın açışını gerçekleştirdi. Törende ayrıca Manisa'da en çok istihdam sağlayan, en çok engelli ve kadını işe yerleştiren firmalara teşekkür belgeleri verildi. Daha sonra Vali Ahmet Deniz, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve beraberindeki heyet firma temsilcileri işverenler tarafından açılan stantları ziyaret etti.

 

İki gün sürecek fuar kapsamında ayrıca İşgücü Piyasasında Yeni Dinamikler, Sanayi 4.0 ve Dijital Meslekler” konulu bir panel düzenlenecek. Panele akademisyenler ve sektör temsilcileri konuşmacı olarak katılacak.

 

Manisa İş Kulübümüz tarafından iş arama süreçlerinde izlenecek yollar, cv hazırlama, kariyer planlaması, motivasyon vb. konularda bilgilendirme sunumu gerçekleştirilecek. Ünlü akademisyen, yazar ve kişisel gelişim uzmanı Prof.Dr.Üstün Dökmen de “Çalışma ve Yaşama Sevinci” konulu söyleşi gerçekleştirecek.