21.06.2023 16:18:12

Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin Destek Programı Teknik Destek Projesi Hibe Açılışı Konferansı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla hayata geçirilen 15-29 yaş grubunda eğitime devam etmeyen, çalışmayan veya iş aramayan gençler için hazırlanan Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) Hibe Açılışı Konferansı Ankara’da düzenlendi.

 

Gençlik dönemindeki işsizliğin, gelecekteki istihdam fırsatlarını ve gelirleri azaltıcı etkisini ortadan kaldırmayı, iş gücüne dahil olmayanları da politika tedbirleri kapsamına almayı hedefleyen NEET PRO’nun açılış konferansına Genel Müdür Yardımcılarımız Samet Güneş ve Osman Murat Çetin ile Avrupa Birliği Delegasyonu Türkiye Temsilciliği Program Yöneticisi Melahat Güray,  İŞKUR yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşları, üniversitelerin ve uluslararası kuruluşların temsilcileri, sosyal paydaşlarımız ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdür Yardımcımız Samet Güneş, Türkiye gibi genç nüfusun yoğun olduğu bir ülkede, özellikle ne eğitimde ne istihdamda olan gençlere yönelik özel tedbirler almanın, kamu istihdam kurumu olarak İŞKUR için önemli bir politika alanı ve neredeyse bir zorunluluk haline geldiğini söyledi. Bu kapsamda İŞKUR’un iş gücü piyasasına girmekte zorlanan gençlerin önündeki bariyerleri kaldırmak amacıyla Avrupa Birliği ile olan yakın iş birliğini bir projeye dönüştürdüğünü vurgulayan Güneş,   “NEET Pro kapsamında gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile yerel ihtiyaçları yerinde tespit edebilecek ve ona göre spesifik yol haritaları belirleyebileceğiz. Böylelikle, kelimelere döktüğümüzde ufak gibi görünen ancak yaratacağı etkinin çok büyük olacağı hibe projelerimizle gençlerimizi istihdama yaklaştırırken onların hayatlarına dokunmanın hazzını hep birlikte yaşayacağız. Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak bizler gençlere destek olmayı, umutla, sağlam bir zeminde, geleceğe giden yolda, gerçekçi hedeflerle ilerlemeyi ümit ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz projemiz NEET PRO ile AB ülkelerinde yaklaşık 10 yıldır uygulanmakta olan Gençlik Garanti Programı’nı yani Youth Guarantee’yi pilot olarak ülkemizde uygulamayı hedefliyoruz” dedi.

 

Güneş, projenin hazırlık ve uygulama aşamasında emek veren İŞKUR personeline, teknik destek ekibine ve proje uygulamasındaki katkıları için Sözleşme Makamına, AB Türkiye Delegasyonuna teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 

AB Türkiye Delegasyonu temsilcisi Melahat Güray ise AB’nin de beceriler yılı olarak seçilen 2023 yılında bu projenin hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu belirterek projenin hibe uygulaması aşamasına gelmesinde emekleri olan herkese teşekkürlerini iletti.

 

Açılışın ikinci bölümüne İstihdam Uzmanı Emre Yıldız’ın projeye ilişkin teknik bilgi, amaç ve hedefleri paylaştığı sunumla devam edildi.

 

Sunumları takiben 20-22 Haziran 2023 tarihleri arasında İŞKUR’dan ve 58 Hibe Projesinden temsilcilerin katılımlarıyla Proje Uygulama Eğitimi düzenlendi.