29.09.2022 20:01:56

NEET PRO 1. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Kurumumuz tarafından yürütülen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu Projenin 1. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Genel Müdür Yardımcımız Samet Güneş, AB-Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Melahat Güray ve Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Bakanlığımız, ilgili kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Kurumumuz Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkan Vekili ve Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programının (NEET PRO) Operasyon Faydalanıcısı Kıdemli Temsilcisi (SROB) Oğuzhan KÜPELİ tarafından moderasyonu yapılan toplantının açılışında; Genel Müdür Yardımcımız Güneş, genç nüfusun yoğun olduğu ülkemizde ne eğitimde ne istihdamda olan gençlere yönelik özel tedbirler almanın, Kurumumuz için çok önemli bir politika alanı olduğunu ve NEET PRO ile bu alanda yenilikçi politikaların pilot uygulamalarının gerçekleştirileceğini ifade etti.

 

Ardından, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi Güray, 2022 yılının Avrupa Birliği Gençlik Yılı olduğunu vurgulayarak NEET PRO ile Avrupa’da gençlere yönelik uygulanan Gençlik Garantisi Programı’nın (Youth Guarantee) Türkiye özelinde yerelleştirilerek uygulanmasına fırsat tanıyacağını belirtti.

 

Açılış konuşmaları kısmında son olarak söz alan ÇSGB Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Erkan, genç işsizliğinin ciddiyetine dikkat çekerek bu projenin uygulanmasında İŞKUR’un çabalarını çok kıymetli bulduğunu ve projenin başarıyla yürütülmesi için işbirliğinin önemini vurguladı.

 

Açılış konuşmalarının ardından projenin Takım Lideri Agrita Groza, proje kapsamında son 8 ayda kaydedilen ilerleme ve gelecek 6 ay için planlamaları içeren bir sunum gerçekleştirdi.

 

Teknik sunumun ardından paydaşların görüş ve değerlendirmeleri alındı ve aile fotoğrafı çekimiyle toplantı sona erdi.