23.11.2021 19:26:44

Sakarya’da 1.500 Kişiye İşbaşında Eğitim Verilecek

Genel Müdürümüz Oğuz Kağan Güldoğan, İŞKUR ile YAZAKİ AŞ iş birliğinde Sakarya’da düzenlenecek 1.500 kişi katılımlı İşbaşı Eğitim Programının ön sözleşmesini imzaladı.

 

Genel Müdürümüz Güldoğan, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ziyareti kapsamında Akyazı İlçesinde faaliyet gösteren YAZAKİ AŞ ile İŞKUR iş birliğinde düzenlenecek 1.500 kişilik İşbaşı Eğitim Programının imza törenine katıldı. Törende Genel Müdürümüz Güldoğan’ın yanı sıra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney ve Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan da yer aldı.

 

Törende konuşan Güldoğan, otomotiv sektörünün ekonomi için önemine değinerek, “Otomotiv endüstrisi, diğer sanayi dalları ve ekonominin diğer sektörleri ile olan yakın ilişkisinden dolayı ekonominin lokomotifi kabul edilmektedir. YAZAKİ Otomotiv Yan Sanayi AŞ ile ön sözleşmesini imzaladığımız 1.500 kişilik işbaşı eğitim programı, otomotiv sektörüne ilave istihdam desteği sağlayacak. İŞKUR olarak yerli sanayiye ve ekonomiye kaynak sağlayan işletmelerimizi, istihdam destek ve teşvikleri ile büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“İstihdam, İhracat Artışını Desteklemektedir”

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise konuşmasında istihdamın artışının, imalat ve özellikle otomotiv sektöründeki ihracat artışını desteklediğini, ihracat rakamlarının sürekli büyümesinin istihdamdaki artışın bir göstergesi olduğunu, YAZAKİ AŞ’nin ilave yatırımla istihdamını artırmasının ihracata da olumlu etki sağlayacağını belirtti.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, istihdam destek ve teşviklerinin özel sektörün iş oluşturma kapasitesini artırdığına dikkat çekerek, bunların sürekli kılınması ve geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

 

“Güldoğan Bölge İl Müdürlerimizle Bir Araya Geldi”

Güldoğan, program kapsamında Sakarya İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Yönetici ve personelle bir araya gelen Güldoğan, bölge il müdürleriyle de toplantı gerçekleştirdi. Yılın son çeyreğinde yürütülen faaliyetleri ve gelecek dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları değerlendirdi.