23.11.2018 16:44:02

Samsun İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarı Açıldı

Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği iş birliğinde düzenlenen, “Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” açıldı.

 

Açılış törenine; Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir Beytekin, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan’ın yanı sıra iş arayanlar, işverenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Bu yıl yedincisi düzenlenen ve işgücü piyasası taraflarının bir araya geldiği, işçi ve işvereni, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversite ve öğrencileri buluşturma ve bilgilendirme faaliyetlerinin yapıldığı fuar; Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda, 24 Kasım tarihinde saat 18.00’a kadar ziyarete açık olacak.

 

Fuarın açılışında konuşan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, istihdam fuarlarının işveren ile iş arayanların buluştuğu çok önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çekerek “Her yıl 30 büyük şehrimizde istihdam fuarları, tüm illerimizde ise kariyer günleri etkinliği düzenleyerek işgücü piyasamızın geleceğini şekillendirme imkânı buluyoruz.” dedi.

 

Uzunkaya: “2018 yılının bitmesine 40 gün kala 2017 yılı rekorumuzu kırdık”

 

“2017, işe yerleştirme gerçekleştirmemiz açısından Türkiye Cumhuriyeti tarihinde İŞKUR olarak rekorların yılıydı. 2017’de 1 milyon 57 bin 249 vatandaşımız İŞKUR aracılığıyla istihdama kazandırıldı” diyen Uzunkaya, şunları kaydetti: “2018 yılının bitmesine 40 gün kala geçen yılın sonundaki rekorumuzu şimdiden kırmış bulunmaktayız. Yılın geri kalanını, gece gündüz demeden çalışarak Kurumumuzu, ülkemizi yeni rekorlara taşıyacağız. 2002 yılında tüm Türkiye'de sadece 4 bini kadın olmak üzere toplam 24 bin kişiyi özel sektörde işe yerleştiren İŞKUR'dan, yılın bitmesine 40 gün kala sadece Samsun'da 8 bini kadın olmak üzere 23 bin vatandaşımızı işe yerleştiren bir kurum haline geldik. Elbette bunu hep birlikte başardık.”

 

Uzunkaya: "Torpili olana değil, vasfı olana iş var"

 

Uzunkaya ayrıca, “İŞKUR olarak Türkiye'de işgücü piyasasının nabzını tutan, taleplerini tespit eden işgücü piyasası araştırmalarımız açıkça ortaya koymaktadır ki Türkiye'de adamı olana değil; vasfı ve niteliği olanlar iş bulabilmektedir. İş arayan vatandaşlarımıza ve işgücü ihtiyacı olan işverenlerimize açıkça söylüyoruz ki İŞKUR'la iş birliği içerisinde olsunlar. İşgücü piyasasının aradığı niteliklere sahip olmak isteyen vatandaşlarımıza Mesleki Eğitim Kurslarımız ve İşbaşı Eğitim Programlarımızla önemli imkânlar sunmaktayız. Torpili olana değil; mesleği, vasfı, niteliği olana Türkiye'de iş var." ifadelerini kullandı.

Avcı: “İşsizlik sorununu çözme konusunda en büyük destekçimiz İŞKUR”

 

Yeni istihdam imkânlarının oluşturulmasının tüm dünyada genel bir sorun olduğunu vurgulayan Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Avcı "Çağımızda en büyük sorunun işsizlik olduğunu biliyoruz. Bu hem dünün hem bugünün hem de geleceğin meselesi. Bu soruna çözüm üretmek, insanımıza huzur ve istihdam imkânı sunmak için yapacaklarımız var. Zaman zaman iş talepleri ile karşılaşıyoruz. Bunları çözme konusunda en büyük destekçimiz İŞKUR" şeklinde konuştu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir Beytekin ise "Özel sektörde faaliyet gösteren iş adamları olarak hepimiz biliyoruz ki ülkemizin kalkınmasının temel taşı bizleriz. Her türlü şart ve ortamda daha çok iş imkânı oluşturmanın çabası içerisindeyiz. Göstermiş olduğumuz bu gayretin maksadı sadece kişisel kazanç elde etmek değil. Ülkemize ve kentimize hizmet etmenin, istihdam sağlamanın, bir ailenin geçimine katkı verebilmenin yaşattığı duygunun tarifi yok. Biz üretirken sadece ekonomiye değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel kalkınmaya da büyük destek veriyoruz." dedi.


OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan da açılıştaki konuşmasında iş yeri eğitiminin önemine değinerek "İstihdam kelimesi sadece ekonomi kitaplarında geçen bir kelime değil, insanla bütünleşmiş ülkenin geleceğini etkileyen çok önemli bir kavram. Dünya çok değişti ve gelişti. Ben çok mutluyum ki biz de bu değişim ve gelişime ayak uydurmuşuz. İş hayatı daha önce eğitimini bitirmiş bir kişiye odaklı değerlendirilirdi, artık istihdamın bir okul mezuniyetinden sonra başlayan bir süreç olmadığının farkındayız. Bizlerin bugün burada tesis ettiği iletişim sadece bir işçinin bir emekçinin bir işyeriyle buluşturulmasından ibaret değildir. İşgücümüze, öğrencilerimize daha işe girmeden işgücü piyasasına dair bilgilendirmede bulunuyor; gelecekte istihdam edilecekleri işyerleri ile bugünden buluşmalarını, birbirlerini tanımalarını sağlıyoruz. " diye konuştu.

 

Açılış konuşmalarının ardından Genel Müdürümüz Uzunkaya ve protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesini keserek firmaların stantlarını tek tek ziyaret ettiler.