14.02.2020 19:34:59

Sözleşmeli Büro Personeli Oryantasyon Eğitimleri Devam Ediyor

Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk, Kurumumuzda göreve başlayan Sözleşmeli Büro Personeline yönelik düzenlenen oryantasyon eğitimini ziyaret etti.

 

Kurumumuz ve faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirmek, uygulamada etkinliklerinin artırılmasını sağlamak amacıyla Kurumumuzda göreve başlayan 826 personele yönelik düzenlediğimiz Oryantasyon Eğitimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezinde devam ediyor.

 

Şubat ayı içerisinde gruplar halinde düzenlenmekte olan eğitimi ziyaret eden Genel Müdür Vekilimiz Bekir Aktürk ve Personel Dairesi Başkanımız İrfan Erdoğmuş, katılımcılarla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

 

Kurumumuzda hizmet vermeye başlayan yeni büro personeline yönelik konuşmasında Aktürk; “İşgücü piyasası son yıllarda önemli değişim ve dönüşüm sürecinden geçiyor. Bu noktada İŞKUR olarak işgücü piyasasına ilişkin kapsamlı araştırmalar gerçekleştirerek, çağın gerektirdiği ihtiyaçları titizlikle tespit etmeye çalışıyoruz. Sizlerden beklentimiz, görev yaptığınız alanların dışında gerek İl Müdürlükleri gerekse de Genel Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği tüm iş, işlem ve hizmetlerle ilgili bilgi sahibi olmanız ve bakış açınızı bu çerçevede geliştirmeniz önemlidir. Bununla beraber iş yaptığınız arkadaşlarınız ve diğer birimlerle düzenli iletişim kurmanız gerekmektedir. Çünkü, tüm başarılar takım çalışmasının neticesinde ortaya çıkar. İŞKUR’un birer ferdi olarak görevlerinizi etkin bir şekilde yapacağınıza ve önemli katkılar sağlayacağınıza inanıyorum” dedi.

 

ÇASGEM’de düzenlenen Oryantasyon Eğitimlerinde, Kurum personelimiz tarafından katılımcılara istihdam hizmetleri, aktif işgücü programları, işsizlik sigortası uygulamaları, iş ve meslek danışmanlığı, işgücü piyasası ve istatistik hizmetleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, mali hizmetler, bilgi işlem çalışmaları, resmi yazışma kuralları, kurum kültürü, protokol ve nezaket kuralları ile etik kurallar anlatılacak.