2.03.2022 14:37:31

Türkiye’de İşsizliğin ve İstihdamın Görünümü Ele Alındı

7. Dönem İstihdam Uzman Yardımcıları Oryantasyon Eğitimi kapsamında gerçekleştirilen “Çarşamba Toplantıları”nın bu haftaki konuğu Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanımız Volkan Öz oldu. Öz, 2000-2019 yıllar arasında “Türkiye’de İşsizliğin ve İstihdamın Görünümü” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

 

Çarşamba Toplantıları’nın dördüncüsü Genel Müdürlüğümüz Konferans Salonunda düzenlendi. Toplantının konuğu olan Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanımız Volkan Öz, 2000-2019 döneminde Türkiye’de işsizlik oranıyla istihdam, iş gücü verimliliği ve reel ücretler arasındaki ilişkiyi ele alan bir sunum gerçekleştirdi.

 

Söz konusu değişkenler arasında uzun dönemli bir iktisadi ilişki olup olmadığını değerlendiren Öz; İş gücü verimliliği, reel ücret, iş gücü arzı ve talebi kaynaklı ortaya çıkacak şokların etkisinin ne olacağı, bu şokların açıklayıcılarının hangi değişkenler olacağı, yaşanan şoklar sonrasında iş gücü piyasasının dengeye dönüp dönemediği, işsizliğin ve istihdamın yapısal seyri hakkında veriler paylaştı.

 

Eğitimin ardından Genel Müdür Yardımcımız Samet Güneş katılımları dolayısıyla Öz’e teşekkür belgesi takdim etti.