27.04.2023 14:46:52

Üretim Sürecine Katılım Programı Konya’da Tanıtıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Gaziantep'te yeni bir istihdam modeli olarak başlatılan "Üretim Sürecine Katılım Programı"nın tanıtım toplantıları devam ediyor.

 

İstihdama destek vermek amacıyla hayata geçirilen Üretim Sürecine Katılım Programı (ÜSKAP) ve program kapsamında sunulan destekler Konyalı sanayicilere tanıtıldı. Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Konya Sanayi Odası (KSO) Başkan Yardımcısı Necip Çimen, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal, İŞKUR Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Oğuz Düzgün, İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş ile Konyalı sanayiciler ve insan kaynakları uzmanları katıldı.

 

Toplantıda konuşan Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Düzgün, proje kapsamında imalat sektöründe faaliyet gösteren ve belirlenen şartları taşıyan iş yerlerinin daha verimli ve katma değerli üretim yapmalarını sağlayarak ihracat odaklı istikrarlı büyümeye katkı sağlayacak nitelikli iş gücünün istihdam edilmesini desteklemenin amaçlandığını söyledi. 18-34 yaş grubu işsizlerin projeden yararlanabileceğini kaydeden Düzgün, “Belirtilen şartları taşıyan iş yerleri tarafından işe alınan ve destek kapsamındaki özelliklere sahip olan sigortalılar için sigortalının işe alındığı ilk aydan başlamak üzere 3 aylık dönem için prim, vergi ve ücret desteği sağlanacak. 3 aylık destek döneminin sona ermesinden sonra işverenlerin 9 aylık istihdam yükümlülüğü başlayacak. Projeden imalat sektöründe faaliyet gösteren iş yerleri faydalanacak.” dedi.

 

“ÜSKAP İnsan Kaynağının Yetiştirilmesinde Önemli Bir Proje”

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkan Yardımcısı Necip Çimen, Konya’nın sanayide gösterdiği başarıyı anlatarak, bu başarının sürdürülebilirliği için insan kaynağına olan ihtiyaca dikkat çekti. Konya’nın yatırım, üretim ve ihracat odaklı büyümesini sürdürdüğünü belirten Necip Çimen, “Güçlü sanayi tesislerimizle, üretim gücümüzle, yıllık 3,2 milyar dolar ihracatımızla ülkemizin lokomotif şehirleri arasındayız. Konya’mız, artık net bir sanayi şehri haline geldi. Yakaladığımız bu başarı ivmesinin sürdürülebilir olması için sanayi işletmelerimizin insan kaynağı ile ilgili problemlerinin çözülmesi çok önemli” dedi.

 

Sanayinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağı ile mevcut insan kaynağı arasında önemli bir nitelik uyuşmazlığı yaşandığını anlatan Çimen, Konya’nın yakaladığı gelişim ivmesinin devam etmesi için bu sorunun çözüme kavuşturulmasının kritik önem taşıdığını, ÜSKAP’ın da çözüme katkı verecek önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

 

“Her Zaman Sizlere Destek Olmaya Hazırız”

İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş de Kurum olarak istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ettiklerini, bu çerçevede ÜSKAP’ın Konya’da uygulanmasının önemli olduğunu söyledi. Keleş, “İstihdamın artırılması için iş arayanlar meslek sahibi yapılmakta, İŞKUR teşvikleri ve destek programlarıyla hem istihdam artırılmakta hem de işverenlerin yükü hafifletilmektedir. Bu çerçevede ÜSKAP gibi önemli projelerin Konya’da uygulanması bizim için ayrıca önemli. Biz il müdürlüğü olarak her zaman sizlere destek olmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Aktif İşgücü Hizmetleri İstihdam Uzmanı Abdullah Tamer Yılmaz ve İstihdam Uzman Yardımcısı Zülal Yılmaz, programı tanıtan sunum gerçekleştirdi.